Indianendag In Peru

Indianendag In Peru
Indianendag In Peru

Video: Indianendag In Peru

Video: Indianendag In Peru
Video: How we met ? / Indian in Peru 2024, April
Anonim

Peru is een van de Latijns-Amerikaanse staten aan de Pacifische noordwestkust van Zuid-Amerika. Het was op zijn grondgebied dat de hoofdstad van een van de machtigste staten van de inheemse Indianen, het Inca-rijk, was gevestigd. De jaarlijkse Indiase Dag in Peru is een poging om de culturele tradities die uit die tijd zijn overgebleven te behouden.

Indianendag in Peru
Indianendag in Peru

Het Inca-rijk bestond van de 11e tot de 16e eeuw na Christus en omvatte geheel of gedeeltelijk het grondgebied van de huidige Zuid-Amerikaanse staten Peru, Bolivia, Ecuador, Chili, Argentinië en Colombia. De oppergod die door de Inca's wordt aanbeden, is de zon (Inti), de stamvader van het leven. Er werden offers en gebeden naar hem gebracht, er werden vakanties ter ere van hem georganiseerd. Een daarvan, Inti Raymi ("Festival van de Zon"), werd gevierd op de dag van de winterzonnewende, die hier volgens onze kalender rond 24 juni valt. Drie dagen voor deze gebeurtenis verzamelden mensen uit het hele rijk zich in de hoofdstad, de stad Cuzco op het grondgebied van het huidige Peru. De moderne regering van de staat probeert tradities in stand te houden, daarom is hier op 24 juni een jaarlijks festival gepland, dat nu vaker "Dag van de Indianen" wordt genoemd.

In het oude rijk droegen mensen de beste kleding tijdens deze feestdag, militaire officieren droegen de beste wapens naar de hoofdstad, functionarissen droegen ceremoniële pakken. Natuurlijk is er sindsdien te veel veranderd, maar de echte feestkleding en versieringen van de Indianen zijn te zien op dit festival.

Het begin van de Inti Raimi-vakantie werd voorafgegaan door twee dagen van voorbereiding, waarin werd bevolen te vasten en geen vuur aan te steken. Op een feestelijke dag werden offers gebracht aan de zon, die werd bijgewoond door de opperste heerser van het rijk, Sapa Inca, die werd beschouwd als een directe afstammeling van de godheid. Natuurlijk, een modern festival doet het zonder offers en vasten, en de rol van de eerste persoon van de staat wordt gespeeld door een acteur. Toen begon, volgens oude tradities, een feest en werden negen dagen uitgetrokken voor alle vieringen. Tegenwoordig zijn deze dagen gevuld met folkloristische optredens van indianen van verschillende stammen. Het festival brengt jaarlijks duizenden deelnemers uit Latijns-Amerika en toeristen naar de stad Cuzco.

Aanbevolen: