Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van De Republiek Peru

Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van De Republiek Peru
Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van De Republiek Peru

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van De Republiek Peru

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van De Republiek Peru
Video: Suriname Vlagvorming door Scholengemeenschap Nickerie (SGN) 2024, Mei
Anonim

Onafhankelijkheidsdag voor Peruanen is de belangrijkste nationale feestdag, die over twee dagen wordt gevierd - 28-29 juli. De mensen van Peru hebben redenen om gelukkig te zijn. Tot 1821 was dit land een kolonie van Spanje.

Hoe is de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Peru
Hoe is de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Peru

28 juli werd bij besluit van generaal José de Saint Martin uitgeroepen tot de onafhankelijkheidsdag van de Republiek, en de volgende dag werd de dag van het leger en de nationale politie in dit Zuid-Amerikaanse land. In feite werd Peru in 1824 vrijwel onafhankelijk, toen de beroemde bevrijder van Zuid-Amerika van de heerschappij van de Europese metropolen Simon de Bolivar de Spanjaarden uiteindelijk uit het land Peru verdreef. Toegegeven, voor zijn verdiensten scheidde hij een deel van het grondgebied van de Peruaanse staat en noemde hij het nieuwe land Bolivia.

28 en 29 juli zijn vrije dagen voor Peruanen. De viering van Onafhankelijkheidsdag begint op de ochtend van de eerste dag, wanneer de vlag van het land plechtig wordt gehesen voor de geweerschoten. Verder spreekt de president van het land, die momenteel Ollanta Humala is, zijn medeburgers toe met een toespraak waarin hij iedereen feliciteert met zo'n belangrijke gebeurtenis en de inwoners vertelt wat er goed is gebeurd in het afgelopen jaar. In Rusland is een soortgelijke oproep op 31 december om middernacht te zien.

De hele dag op de 28e worden door het hele land militaire en civiele parades gehouden. Naast legereenheden nemen ook publieke organisaties, scholieren en studenten deel aan de parades. Peruanen gaan de straat op en houden hun vrolijkheid niet in, en iemand geniet gewoon van het weekend. Op 28 en 29 juli openen tentoonstellingen en beurzen, waar je niet alleen souvenirs en goederen tegen hoge kortingen kunt kopen, maar ook de uitvoeringen van mimespelers, muzikanten, dansers kunt bekijken en zelfs gerechten uit verschillende landen kunt proeven op voedselfestivals.

De inauguratie van de president in Peru vindt ook plaats op 28 juli, wat geen toeval is. In 2011 werd Ollanta Humala president, ter vervanging van Alan Garcia Perez, de voormalige volkskeuze. De instelling van geheime stemming en vrije verkiezingen is een overwinning van de laatste 15 jaar. Daarvoor werd het land opgeschrikt door staatsgrepen, waardoor zelfverklaarde presidenten aan de macht kwamen. Daarom is 28 juli nu niet alleen een symbool van bevrijding van buitenlandse onderdrukking, maar ook van de onafhankelijkheid van de persoonlijkheid van de burger.

Aanbevolen: