Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Vietnam?

Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Vietnam?
Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Vietnam?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Vietnam?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Vietnam?
Video: Chef Danhi Explores Southern Vietnam 2010 2024, April
Anonim

Onafhankelijkheidsdag wordt gevierd in Vietnam op 2 september, dit is de belangrijkste nationale feestdag van het land. Op weg naar vrijheid moesten de Vietnamezen een lange periode van zwaarste beproevingen doormaken, waarbij ze honderdduizenden levens moesten betalen voor onafhankelijkheid.

Hoe is de onafhankelijkheidsdag van Vietnam?
Hoe is de onafhankelijkheidsdag van Vietnam?

De onafhankelijkheid bracht hoge kosten met zich mee voor Vietnam. Lange tijd stond het land onder de militaire, politieke en economische invloed van Frankrijk, daarna Japan. Pas in 1945, na de nederlaag van Japan in de Tweede Wereldoorlog, verklaarde de leider van Vietnam, Ho Chi Minh, de onafhankelijkheid van het land tijdens een bijeenkomst in het centrum van Hanoi. Dit gebeurde op 2 september, sindsdien wordt deze datum door de Vietnamezen gevierd als Onafhankelijkheidsdag.

De bevrijding van de Franse en Japanse kolonialisten was niet het laatste moeilijke hoofdstuk in de geschiedenis van Vietnam. Burgeroorlog, de verdeling van het land in Noord- en Zuid-Vietnam, de invasie van het Amerikaanse leger - de Vietnamezen moesten wonderen van heldhaftigheid tonen om hun onafhankelijkheid te verdedigen in een gevecht met een machtige vijand. De Amerikanen werden gedwongen Vietnam te verlaten; vanaf dat moment werd het verenigde land echt onafhankelijk.

Vietnam werd nog niet zo lang geleden onafhankelijk; veel deelnemers aan de vijandelijkheden tegen het Amerikaanse leger leven nog. Daarom is deze vakantie elke Vietnamees zo dierbaar. Gezien de moeilijke erfenis van de burgeroorlog is het op deze dag gebruikelijk om elkaar om vergeving te vragen, een onaanvaardbare slechte houding jegens wie dan ook. Vietnamezen behandelen gasten heel hartelijk, ook buitenlandse, maar dit is vooral duidelijk op Onafhankelijkheidsdag. Het is interessant dat de bevolking de Amerikanen ook goed behandelt, de Vietnamezen hebben geen haat tegen hun voormalige tegenstanders. Ook de Russen worden zeer hartelijk begroet, de inwoners van Vietnam herinneren zich de onschatbare hulp die de Sovjet-Unie aan het land verleende tijdens de oorlogsjaren.

Op Onafhankelijkheidsdag worden in heel Vietnam herdenkings- en feestelijke evenementen gehouden. Ze herinneren zich degenen die hun leven gaven in de strijd voor vrijheid, verheugen zich dat de periode van militaire rampen ver achter ligt. Het moderne Vietnam is een dynamisch ontwikkelingsland, het welzijnsniveau van de bevolking groeit langzaam maar gestaag. En dit is nog een reden voor de Vietnamezen om de belangrijkste nationale feestdag met vreugde te vieren. Door het hele land worden demonstraties gehouden, bijeenkomsten, vergaderingen, festiviteiten gehouden en amateurmuziek- en dansgroepen treden op. Als het donker is, wordt de lucht boven het land verlicht door feestelijk vuurwerk.

Aanbevolen: