Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Bulgarije?

Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Bulgarije?
Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Bulgarije?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Bulgarije?

Video: Hoe Is De Onafhankelijkheidsdag Van Bulgarije?
Video: Lena, 44 jaar, "viert" Oekraïense onafhankelijkheidsdag in het ziekenhuis 2024, Mei
Anonim

Onafhankelijkheidsdag van Bulgarije wordt jaarlijks gevierd op 22 september. Het was op deze dag in de stad Veliko Tarnovo dat prins Ferdinand het Manifest over de onafhankelijkheid van Bulgarije las en de afscheiding van zijn staat van het Ottomaanse rijk aankondigde.

Hoe is de Onafhankelijkheidsdag van Bulgarije?
Hoe is de Onafhankelijkheidsdag van Bulgarije?

De Bulgaren begonnen pas in 1998 officieel de Onafhankelijkheidsdag te vieren, dus de tradities van het bedrijf zijn nog niet volledig gevormd en de samenstelling van de evenementen kan veranderen. Er zijn echter ook zaken die onveranderd blijven. Hoewel de vieringen bijvoorbeeld in veel steden in het hele land plaatsvinden, worden de meest plechtige officiële evenementen gehouden in Veliko Tarnovo, en niet in de hoofdstad van de staat Sofia. Daar, bij het monument voor de onafhankelijkheid van Bulgarije, wordt op 22 september het manifest voorgelezen. Daarnaast houdt de Veliko Tarnovo Metropolitan een liturgie ter ere van de plechtige gebeurtenis in de Kerk van de Heilige 40 Martelaren.

Aangezien Onafhankelijkheidsdag een officiële feestdag is, nemen veel politici in Bulgarije deel aan de organisatie en uitvoering ervan. Ambtenaren en publieke figuren feliciteren de inwoners van de staat met de vakantie, houden plechtige toespraken, organiseren processies en leggen luxueuze boeketten en bloemenslingers op het monument van onafhankelijkheid. Bovendien wordt op 22 september het ritueel van het hijsen van de nationale vlag van Bulgarije gehouden, waaraan het leger deelneemt.

In grote steden worden thematische tentoonstellingen gehouden, waar bezoekers foto's, posters en andere tentoonstellingen kunnen zien die verband houden met de geschiedenis van Bulgarije en het verwerven van onafhankelijkheid. Naast tentoonstellingen worden er nog vele andere educatieve evenementen georganiseerd, die bedoeld zijn om mensen beter kennis te laten maken met de geschiedenis van hun land. Voor kinderen worden er leuke spelletjes, wedstrijden en themaquizzen georganiseerd.

Met het begin van de duisternis op de stadsheuvel van Tsarevets in de stad Veliko Tarnovo begint een verbazingwekkende uitvoering: met behulp van veelkleurige projectoren wordt een plechtige voorstelling "Sound and Light" gecreëerd, die iedereen gratis kan zien. Ook kunnen Bulgaren na zonsondergang genieten van een plechtig vuurwerk dat speciaal is georganiseerd ter ere van de Onafhankelijkheidsdag.

Aanbevolen: