Hoe Wordt De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië Gehouden?

Hoe Wordt De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië Gehouden?
Hoe Wordt De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië Gehouden?
Video: Is Abkhazia Independent, Part of Georgia Or Russia? 2024, Mei
Anonim

Nationale Onafhankelijkheidsdag wordt op 30 september gevierd in Abchazië. Deze feestdag werd ingesteld ter ere van het einde in 1993 van de Georgisch-Abchazische oorlog. De jaarlijkse evenementen die op deze belangrijke datum worden gehouden, staan bekend om hun grote schaal.

Hoe wordt de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië gehouden?
Hoe wordt de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië gehouden?

De feestelijke vieringen gewijd aan de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië zullen worden gehouden in de hoofdstad Sukhum. Het startpunt voor het vieren van Onafhankelijkheidsdag is een gedenkteken in het Park of Fighting Glory. Vanaf de ochtend zal iedereen kransen en boeketten kunnen leggen aan de voet van het complex gewijd aan de soldaten die heldhaftig hebben gevochten voor de vrijheid van het volk. De ceremonie zal naar verwachting worden bijgewoond door de hoogste leiding van Abchazië en het parlement, evenals vertegenwoordigers van de nationale diaspora - Russen, Armeniërs, Joden, Esten en Grieken. Namens de jeugd spreken scholieren en studenten.

De belangrijkste feestelijke evenementen vinden traditioneel plaats op het Vrijheidsplein voor het Gouvernement. Het was hier dat de bevrijding van de Abchazische hoofdstad plaatsvond, die de uitkomst van de hele oorlog bepaalde. Op het Vrijheidsplein is een herdenkingsbijeenkomst gepland ter ere van de gevallen helden in de Georgisch-Abchazische oorlog, gevolgd door een militaire parade. Verschillende soorten troepen zullen eraan deelnemen: speciale troepen en tankers, vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, geweerbataljons, mariniers en artillerie.

Bovendien heeft de leiding van de republiek op de Onafhankelijkheidsdag plannen gemaakt om buitenlandse delegaties te ontvangen die de inwoners van Abchazië zullen komen feliciteren met een belangrijke gebeurtenis voor hen. Op dit moment kunnen de stedelingen en gasten van de hoofdstad een wandeling maken langs de dijk, waar volksbeurzen zullen worden gehouden. Ook zullen hier verschillende wedstrijden en quizzen met een trekking van waardevolle prijzen worden gehouden, creatieve kringen openen.

Het evenement eindigt in het Republikeinse Stadion. 's Avonds vindt hier een feestelijk concert plaats, waaraan populaire Abchazische en Russische sterren zullen deelnemen. Na het concert kunnen toeschouwers en deelnemers aan de festiviteiten het feestelijke vuurwerk aanschouwen ter ere van de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië.

Aanbevolen: