Hoe Zal De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië

Hoe Zal De  Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië
Hoe Zal De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië

Video: Hoe Zal De Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië

Video: Hoe Zal De  Onafhankelijkheidsdag Van Abchazië
Video: Scooter - How Much Is The Fish? (Official Video) 2024, Mei
Anonim

Op 30 september viert Abchazië zijn onafhankelijkheidsdag. Deze feestdag is ingesteld na het einde van de Georgisch-Abchazische oorlog in 1993 en wordt op grote schaal gehouden. 30 september 2012 zal geen uitzondering zijn.

Hoe wordt de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië gehouden?
Hoe wordt de Onafhankelijkheidsdag van Abchazië gehouden?

De belangrijkste feestelijke vieringen gewijd aan de onafhankelijkheid van de republiek zullen worden gehouden in de hoofdstad, de stad Sukhum. De gebeurtenissen beginnen 's ochtends met de traditionele kransleggingsceremonie in het herdenkingscomplex gewijd aan de soldaten die heldhaftig hebben gevochten voor de vrijheid van hun volk. Het herdenkingsgebouw staat in het Park of Battle Glory. De hogere autoriteiten van Abchazië, vertegenwoordigers van het parlement, leden van de nationale diaspora - Russen, Joden, Armeniërs, Grieken, Esten, evenals jongerenvertegenwoordigers - schoolkinderen en studenten zullen hier kransen komen leggen.

Traditioneel worden de belangrijkste feestelijke evenementen gehouden in Sukhum op het plein voor het regeringsgebouw, dat "Vrijheidsplein" wordt genoemd. Het was hier dat de operatie om de Abchazische hoofdstad te bevrijden eindigde, wat de uitkomst van de oorlog bepaalde. Daarom zal de actie na het leggen van kransen verhuizen naar het Vrijheidsplein, waar ze van plan zijn een herdenkingsbijeenkomst te houden ter ere van de doden tijdens de Georgisch-Abchazische oorlog, evenals een militaire parade. Aan de parade nemen verschillende troepen deel: artillerie, mariniers, geweerbataljons, vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, special forces en tankers.

Daarna zal de leiding van de Republiek Abchazië een receptie organiseren voor delegaties uit andere landen die zijn gekomen om het Abchazische volk te feliciteren met een voor hen belangrijke feestdag. Burgers en gasten van de stad kunnen op dit moment naar de dijk, waar festiviteiten en beurzen worden gehouden. 's Avonds gaat het evenement verder in het Republikeinse Stadion, waar de gasten zullen genieten van een feestelijk concert met populaire Abchazische en Russische sterren. De Onafhankelijkheidsdag van Abchazië wordt afgesloten met feestelijk vuurwerk.

De plannen van de Abchazische autoriteiten zijn om de feestdag uit te stellen van 30 september tot 26 augustus - de dag waarop Rusland de onafhankelijkheid van de republiek erkende. Wellicht wordt de Onafhankelijkheidsdag in de jaren daarna op een andere datum gehouden.

Aanbevolen: