Hoe De Dag Van De Militaire Glorie Van Rusland Zal Worden Gevierd

Hoe De Dag Van De Militaire Glorie Van Rusland Zal Worden Gevierd
Hoe De Dag Van De Militaire Glorie Van Rusland Zal Worden Gevierd

Video: Hoe De Dag Van De Militaire Glorie Van Rusland Zal Worden Gevierd

Video: Hoe De Dag Van De Militaire Glorie Van Rusland Zal Worden Gevierd
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, April
Anonim

Op 10 juli 2012 wijzigde de Doema van de Russische Federatie artikel 1 van de federale wet "Op de dagen van militaire glorie en gedenkwaardige data in Rusland." Vanaf die dag werd de lijst met gedenkwaardige data op de kalenders van de Russen aangevuld met een nieuwe - 7 juli, gevierd als de dag van militaire glorie ter ere van de overwinning van het Russische leger in de Slag bij Chesme in 1770.

Hoe de Dag van de Militaire Glorie van Rusland zal worden gevierd
Hoe de Dag van de Militaire Glorie van Rusland zal worden gevierd

De Slag bij Chesme is de grootste zeeslag van het tijdperk van de zeilvloot, die plaatsvond op 5-7 juli 1770 tussen de Russische en Turkse vloten in de Egeïsche Zee voor de westkust van Turkije. Het Russische squadron stond onder leiding van de beroemde graaf Alexei Orlov, die na deze overwinning een eretoevoeging aan zijn achternaam ontving en bekend werd als Orlov-Chesmensky. Door de overwinning in de Slag bij Chesme kon de Russische vloot haar militaire aanwezigheid in de Middellandse Zee permanent maken.

De Dag van de Militaire Glorie op 7 juli werd gekozen als een officiële gedenkwaardige datum om de ongeëvenaarde heldhaftigheid en moed te bestendigen van Russische zeelieden die de Russisch-Turkse oorlog in 1768-1774 wonnen. Volgens de federale wet moeten op deze dag plechtige vieringen en evenementen worden gehouden.

In juli vieren niet alleen zeelieden de dag van de Russische militaire glorie, maar ook vertegenwoordigers van de grondtroepen. Op de 10e van deze maand is er nog een soortgelijke gedenkwaardige datum, die de overwinning van het Russische leger in de slag bij Poltava markeert. Op deze dag versloeg het Russische leger onder leiding van keizer Peter I eindelijk de Zweden, maakte een einde aan hun overheersing in Europa en versterkte de noordelijke grenzen van het land, waardoor het mogelijk werd een nieuwe hoofdstad te bouwen - St. Petersburg.

Tegenwoordig zullen de media zich de glorieuze overwinningen van Russische wapens herinneren, die een beslissende rol speelden bij de vorming van de Russische staat. Historici zeggen dat achter elke grote overwinning de persoonlijke prestatie schuilgaat van degenen die hebben deelgenomen aan de veldslagen - generaals en gewone soldaten, admiraals en matrozen. Veel namen zijn bekend, dus de taak van degenen die zich bezighouden met de patriottische opvoeding van jonge mensen, is om de prestatie van de helden die hun bloed voor Rusland vergoten, populair te maken. Voor deze gedenkwaardige data worden meestal televisieprogramma's en historische uitvoeringen gefilmd, die vertellen hoe de glorie van Rusland werd gesmeed.

Aanbevolen: