Hoe De All-Oekraïense Dag Van De Bibliotheken Zal Worden Gehouden

Hoe De All-Oekraïense Dag Van De Bibliotheken Zal Worden Gehouden
Hoe De All-Oekraïense Dag Van De Bibliotheken Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De All-Oekraïense Dag Van De Bibliotheken Zal Worden Gehouden

Video: Hoe De All-Oekraïense Dag Van De Bibliotheken Zal Worden Gehouden
Video: Это Видео Очень Расслабляет (Русские Субтитры) 2024, April
Anonim

De All-Oekraïense Dag van de Bibliotheken wordt op 30 september in het land gevierd. Tijdens deze feestdag organiseert het House of Books vele interessante evenementen, verschillende acties en thema-avonden gewijd aan hun belangrijkste rijkdom - boeken.

Hoe de All-Oekraïense Dag van de Bibliotheken zal worden gehouden
Hoe de All-Oekraïense Dag van de Bibliotheken zal worden gehouden

Deze nog zeer jonge vakantie werd in 1998 ingesteld door het decreet van de president van Oekraïne. Het is niet verwonderlijk, want bibliotheken in het land verschenen onmiddellijk na de adoptie van het christendom en bestaan al meer dan duizend jaar. Tegenwoordig zijn er in Oekraïne bijna 40 duizend bibliotheken. De belangrijkste zijn de Nationale Parlementaire Bibliotheek van Oekraïne, de Nationale Bibliotheek van Oekraïne vernoemd naar V. I. Vernadsky, Staatshistorische bibliotheek van Oekraïne en vele anderen.

Op deze feestdag organiseren alle bibliotheken van het land een open dag, waarop alle literatuurkenners worden uitgenodigd. De medewerkers van de boekenhuizen zullen voor lezers excursies door de bibliotheek maken, waarbij ze vertellen over de ontstaans- en bestaansgeschiedenis, gasten kennis laten maken met de beschikbare boeken, de nieuwste en meest waardevolle exemplaren tonen. Meestal gaan alle verhalen vergezeld van kleurrijke presentaties en boekjes.

Ook zullen er op de All-Oekraïense Dag van de Bibliotheken vieringen zijn voor het belonen van bibliothecarissen. Er zullen prijzen en geschenken worden uitgereikt aan de meest vooraanstaande medewerkers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van bibliotheken in Oekraïne. Ook actieve lezers zullen niet ontbreken - velen van hen zullen ook verrassingen en souvenirs ontvangen. Het bestaan van bibliotheken is immers onmogelijk zonder degenen die de daar opgeslagen literatuur lezen.

Veel bibliotheken van het land zullen de campagnes 'Boeken uit goede handen' of 'Ik lees het zelf - doneer het boek aan de bibliotheek'-campagnes organiseren, waardoor de Boekenhuizen hun fonds kunnen vernieuwen. Er worden discussiebijeenkomsten, rondetafelgesprekken en literaire en muzikale avonden georganiseerd.

Door op deze dag de bibliotheken te bezoeken, komt u veel te weten over hun werk, hun ontstaansgeschiedenis en de beschikbare boeken. En ga ook naar een ontmoeting met een schrijver en krijg een gesigneerd boek uit zijn handen.

Aanbevolen: