Hoe Zal De Dag Van De Leraar En Alle Kleuters In Moskou Worden Gehouden?

Hoe Zal De Dag Van De Leraar En Alle Kleuters In Moskou Worden Gehouden?
Hoe Zal De Dag Van De Leraar En Alle Kleuters In Moskou Worden Gehouden?

Video: Hoe Zal De Dag Van De Leraar En Alle Kleuters In Moskou Worden Gehouden?

Video: Hoe Zal De Dag Van De Leraar En Alle Kleuters In Moskou Worden Gehouden?
Video: Voorspelling 2021. Wat zal er in de nabije toekomst met de wereld gebeuren (deel 2) 2024, April
Anonim

Al meerdere jaren op rij wordt in Rusland een nieuwe feestdag gevierd - de Dag van de Leraar en Alle Preschool Workers. Het doel van de oprichting was om de aandacht van het publiek te vestigen op de problemen van voorschoolse instellingen, kwesties van onderwijs en de voorbereiding van kinderen op school. Nu hebben de werknemers van voorschoolse instellingen en degenen die zich bezighouden met het onderwijs en de opvoeding van kinderen onder de 6 jaar hun eigen professionele vakantie.

Hoe zal de dag van de leraar en alle kleuters in Moskou worden gehouden?
Hoe zal de dag van de leraar en alle kleuters in Moskou worden gehouden?

De datum van de vakantie werd niet toevallig gekozen - op 27 september 1863 werd de eerste kleuterschool in Rusland geopend in St. Petersburg, georganiseerd door de echtgenoten van Simonovich. Deze instelling accepteerde kinderen van 3-8 jaar oud. Het educatieve programma was zeer divers, de kinderen waren bezig met buitenspelen, bouwen, ze kregen de cursus "Homeland Studies" geleerd. De ervaring van het werken met kinderen werd gegeneraliseerd en verspreid via het tijdschrift "Kindergarten", dat Adelaide Simonovich iets later begon te publiceren.

Sindsdien zijn vele jaren verstreken en kinderdagverblijven en kleuterscholen zijn een verplichte fase van opvoeding en onderwijs geworden voor de overgrote meerderheid van volwassen Russen. Velen van hen, die groot zijn geworden, herinneren zich hun leraren en kindermeisjes met warmte en liefde, en sommigen hebben hun hele leven vriendschap gedragen, waarvan het begin ontspannen was in kleutergroepen.

Zoals gebruikelijk zal dit jaar zonder veel ophef de Dag van de leraar en alle kleuters worden gehouden in Moskou en andere steden van het land. Het wordt niet op dezelfde schaal gevierd als de Dag van de Leraar. Maar op deze dag zullen plechtige evenementen en open lessen worden gehouden in alle voorschoolse instellingen. Verwacht wordt dat de burgemeester van de stad, Sergei Sobyanin, de Moskouse opvoeders zal feliciteren met hun professionele vakantie.

Ouders en familieleden die die dag naar de open lessen zijn gekomen, kunnen met hun kinderen deelnemen aan verschillende amusementsprogramma's en buitenspellen, terugkeren naar de verre kindertijd en zich als zorgeloze kinderen voelen. Kinderen en ouders bereiden felicitaties voor opvoeders en handgemaakte geschenken voor. Het programma van de vakantie in elke kinderopvanginstelling zal anders zijn, maar leraren, kindermeisjes, koks, conciërges en bewakers zullen hetzelfde plezier beleven. Elke medewerker van de kleuterschool die op deze dag felicitaties in ontvangst neemt, draagt zijn deel van de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, gezondheid, ontwikkeling en het goede humeur van de jonge burgers van ons land.

Aanbevolen: