De Dag Van De Arbeider Van Cultuur Vieren Of

Inhoudsopgave:

De Dag Van De Arbeider Van Cultuur Vieren Of
De Dag Van De Arbeider Van Cultuur Vieren Of

Video: De Dag Van De Arbeider Van Cultuur Vieren Of

Video: De Dag Van De Arbeider Van Cultuur Vieren Of
Video: Echte werklui ontbreken op Dag van de Arbeid 2024, April
Anonim

De Dag van de Culturele Arbeider is een feestdag die alleen in Rusland wordt gevierd. Het wordt gevierd op 25 maart, elk jaar op dezelfde dag. Er is geen vrije dag, maar het komt voor dat de dag op een kalenderdag valt.

De Dag van de Arbeider van Cultuur vieren of
De Dag van de Arbeider van Cultuur vieren of

instructies:

Stap 1

De Dag van de Cultureel Werker wordt gevierd door alle vertegenwoordigers van creatieve beroepen, maar ook door degenen die zich met kunst bezighouden. Degenen die de vruchten van cultureel erfgoed bewaren en verzorgen, bijvoorbeeld museummedewerkers, bibliothecarissen en anderen, noemen deze dag ook wel hun beroepsvakantie.

Stap 2

Het besluit om de Dag van de Cultuurwerker te vieren is niet spontaan genomen. In 2007 merkte de minister van Cultuur ASSokolov op dat sommige regio's en republieken van het land zo'n dag al heel lang vieren, maar dat elke samenstellende entiteit van de Russische Federatie deze uit eigen vrije wil heeft ingevoerd, dus niemand heeft de dezelfde data. En aangezien een dergelijke tendens aanwezig is, kunt u van de feestdag een federale feestdag maken door er een speciale dag voor te reserveren, zodat het gemakkelijker is om culturele werkers te feliciteren. Het was na zijn toespraak over dit onderwerp dat werd besloten om de feestdag een staatsstatus te geven en deze gelijk te stellen met andere professionele dagen die worden gevierd door vertegenwoordigers van verschillende werkterreinen.

Stap 3

Het decreet over de viering van de Dag van de Arbeider van Cultuur werd op 28 augustus van hetzelfde jaar ondertekend door V. V. Poetin, de huidige president van het land. Sindsdien vieren alle cultuurwerkers, waar ze ook werken, hun beroepsvakantie op 25 maart. Het maakte het mogelijk om al diegenen te verenigen die eerder Museumdag, Schrijversdag, Boekendag, Historische Monumentendag of andere soortgelijke data vierden.

Stap 4

Er wordt aangenomen dat de vakantie voor het eerst in de geschiedenis van Rusland op grote schaal werd gevierd in de regio Moskou, in de regio Naro-Fominsk. Dit gebeurde lang voordat de officiële datum werd vastgesteld. In 1996 werd besloten om de dag van de cultuurwerker te vieren, en 14 februari werd gekozen als de datum van de viering. In de regio Naro-Fominsk hebben ze zelfs de Open Heart Award in het leven geroepen, en 15 jaar lang werd deze op deze dag uitgereikt aan de beste culturele werkers van de regio. De titel van de prijs correleerde met Valentijnsdag, die op dezelfde datum valt.

Stap 5

Tijdens de Dag van de Cultuurwerker zijn er meestal geen grote en luide feesten, maar mensen vieren het zelf altijd met veel plezier. Ze geven elkaar bloemen en ansichtkaarten, organiseren bedrijfsfeesten en sommige creatieve stichtingen timen de uitreiking van prijzen en onderscheidingen tot op de dag van vandaag. Soms, op de Dag van de Arbeider van Cultuur, krijgen de beste arbeiders de titel Erearbeiders van Cultuur. De staatsautoriteiten proberen ook creatieve mensen dichter bij deze datum aan te moedigen.

Stap 6

De Dag van de Cultureel Werker is een belangrijke en belangrijke feestdag voor iedereen, zelfs voor degenen wiens beroep verre van het soort werk is dat traditioneel als creatief wordt beschouwd. Cultuur is het gemeenschappelijke erfgoed van de hele mensheid, het is niet alleen het vermogen om artistieke waarden te produceren, maar ook om te zorgen voor alles wat zich al in de mensheid heeft verzameld. Cultuur is onder andere ook een goede fokkerij, het vermogen om zich in harmonie met anderen te gedragen en te leven.

Stap 7

Op deze dag kan het hele gezin naar een museum of theater gaan, de kleinste wonderlijke verhalen over kunst vertellen. U kunt zelfs alleen gaan genieten van de aanschouwing van de meesterwerken van de wereldkunst. Voor een aantal Russen zou het een goed idee zijn om de dag van de cultuur te markeren als ze zouden besluiten afval alleen op speciaal daarvoor bestemde plaatsen te gooien.

Aanbevolen: