Terwijl De Dag Van Fysieke Cultuur En Sport Van Oekraïne Wordt Gevierd

Terwijl De Dag Van Fysieke Cultuur En Sport Van Oekraïne Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van Fysieke Cultuur En Sport Van Oekraïne Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van Fysieke Cultuur En Sport Van Oekraïne Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van Fysieke Cultuur En Sport Van Oekraïne Wordt Gevierd
Video: Landbouw. Leven. Oekraïne. 2024, April
Anonim

Elk jaar is de tweede zaterdag van september in Oekraïne de dag van lichamelijke cultuur en sport. Deze feestdag werd ingevoerd door presidentieel decreet van 29 juni 19994. In 2012 valt het op 8 september.

Terwijl de dag van fysieke cultuur en sport van Oekraïne wordt gevierd
Terwijl de dag van fysieke cultuur en sport van Oekraïne wordt gevierd

Het doel van deze vakantie is om de bevolking van Oekraïne kennis te laten maken met een actieve gezonde levensstijl. Op deze dag zullen sportdagen worden gehouden in Oekraïense steden en dorpen, mensen zullen deelnemen aan massale fysieke cultuurlessen en marathons. Traditioneel krijgen de winnaars van de races en marathons certificaten en waardevolle geschenken.

In alle middelbare scholen van Oekraïne, evenals in andere onderwijsinstellingen, zullen op 8 september of aan de vooravond van deze dag allerlei wedstrijden en competities in fysieke cultuur en sport worden gehouden. Schoolkinderen zullen kleurrijke muurkranten maken die de sportprestaties van het land zullen belichten. Leraren lichamelijke opvoeding zullen hun leerlingen interessante verhalen vertellen uit het sportleven van Oekraïne.

In verschillende steden van Oekraïne zullen op 8 september op de centrale straten en pleinen fototentoonstellingen worden gehouden die zijn gewijd aan belangrijke evenementen op het gebied van sport. Jonge turners en turners zullen zeker in verschillende aantallen optreden. Succesvolle atleten van Oekraïne zullen ook worden geëerd.

Veteranen van Oekraïense sporten blijven niet onopgemerkt op deze feestdag. Medewerkers van sportcommissies nodigen hen uit voor ontmoetingen met jongeren, en ze komen bij de oudste thuis met cadeautjes en felicitaties.

Oekraïense sport heeft echt iets om trots op te zijn. De naam van de legendarische Ivan Poddubny, een Grieks-Romeinse jager uit Oekraïne, is in heel Europa bekend. Bovendien werden veel overwinningen behaald door de atleten van dit land, in uitvoeringen in de nationale teams van de Sovjet-Unie. Serhiy Bubka ontving ook de titel van een legende van de Oekraïense sport en vestigde 35 wereldrecords in hoogspringen. Tot nu toe heeft niemand zijn record uit 1994 (6 m 14 cm) kunnen verbeteren.

De beste voetballers in Europa zijn ook atleten uit Oekraïne, Igor Belanov en Oleg Blokhin kregen de "gouden bal". De namen van gymnasten Irina Deryugina en Larisa Latynina zijn ook bekend bij de hele wereld, de laatste won 18 Olympische medailles.

Tegenwoordig treden nieuwe sterren van Oekraïne op in sportarena's over de hele wereld. Dit zijn tennisser Andrei Medvedev, voetballer Andrei Shevchenko, boksers Vitaly en Vladimir Klitschko, turnster Anna Bezsonova, zwemmer Yana Klochkova, atleet Zhanna Pintusevich en vele anderen.

Aanbevolen: