Hoe Vier Je Naamdagen In Mei?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Naamdagen In Mei?
Hoe Vier Je Naamdagen In Mei?

Video: Hoe Vier Je Naamdagen In Mei?

Video: Hoe Vier Je Naamdagen In Mei?
Video: ❤️❤️❤️ Papieren hart met een verrassing, hoe doe je het zelf in 5 minuten ... 2024, Mei
Anonim

Vóór de revolutie, in plaats van de traditionele verjaardag voor moderne mensen, werd de naamdag gevierd - de herdenkingsdag van de heilige ter ere van wie de persoon werd genoemd. Deze gewoonte kan vandaag de dag worden herinnerd, vooral als je naamdag in mei op een warme en vol feestdagen valt.

Hoe vier je naamdagen in mei?
Hoe vier je naamdagen in mei?

instructies:

Stap 1

Zoek uit of je een naamdag hebt. Het feit is dat niet alle populaire moderne namen ooit toebehoorden aan orthodoxe heiligen. Namen als Yaroslav en Snezhana komen bijvoorbeeld niet voor in de kalender. Als je wordt genoemd met een zeldzame of buitenlandse naam, vraag dan aan je ouders of je bent gedoopt. Als je naam niet tussen de namen van de heiligen staat, had je een tweede kunnen krijgen, vergelijkbaar in geluid, maar met een analoog in de orthodoxe kalender van de herdenking van de heiligen.

Stap 2

Als je een religieus persoon bent, ga dan naar de kerk. Steek een kaarsje aan voor je patroonheilige. Op deze dag kunt u ook een van de kerkdiensten bijwonen. Bezoek de kerkwinkel. Misschien vindt u daar een foto van uw heilige of literatuur over zijn leven. Zo kom je meer te weten over christelijke tradities en de geschiedenis van religie.

Stap 3

Bepaal waar je het wilt vieren. Het kan thuis worden georganiseerd, met een kleine kring van familie en goede vrienden. Zo kunt u uw culinaire talenten laten zien. Serveer lentemaaltijden voor een feestelijk diner. Soep met jonge zuring en ei is een goede traktatie. Van deze plant kun je ook een zoete taartvulling maken. Maak als aperitief een lichte salade met verse kruiden. Als de vakantie op het platteland plaatsvindt, kunt u ook speciaal geweekte brandnetel en longkruid voor salade gebruiken. Deze planten zijn alleen in het voorjaar en de vroege zomer goed voor de maaltijd.

Stap 4

Als de naamdag op een warme dag valt, breng hem dan buiten door. In het stadspark kun je picknicken met kant-en-klare maaltijden en op de datsja of op het strand kun je een barbecue organiseren met hete barbecue en andere soorten vlees.

Stap 5

Liefhebbers van cafés en restaurants kunnen er een feestelijk diner voor vrienden regelen. Controleer bij het kiezen van een instelling of ze kortingen of geschenken geven aan gasten die de naamdag komen vieren. In sommige gevallen krijg je zelfs een taart of champagne geserveerd.

Aanbevolen: