Wat Zijn Naamdagen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Naamdagen?
Wat Zijn Naamdagen?

Video: Wat Zijn Naamdagen?

Video: Wat Zijn Naamdagen?
Video: Een normaal mens zou zeggen: Franciscus is niet goed bij zijn hoofd 2024, Mei
Anonim

Naamdagen zijn de viering van de dag van de heilige, ter ere waarvan een persoon een naam kreeg. In de orthodoxie en onder katholieken krijgt een persoon bij de doop een naam ter nagedachtenis aan de heilige op wiens dag de persoon werd gedoopt.

Wat zijn naamdagen?
Wat zijn naamdagen?

instructies:

Stap 1

Vanaf het moment dat een persoon wordt genoemd, heeft hij een patroonheilige, wiens naam hij voortaan moet dragen. De keuze van een naam wordt gemaakt voordat het sacrament van het doopsel wordt uitgevoerd, dus je moet je voorbereiden en kennis maken met het leven van de heiligen (er kunnen er meerdere zijn). Bestudeer het leven en de daden van de heilige wiens naam je wilt dragen en probeer een waardige levensstijl te leiden, streef ernaar de daden die hij deed te herhalen, dat wil zeggen hem als een rolmodel te accepteren.

Stap 2

De tweede optie is om de heilige met dezelfde naam te kiezen, naar wie je genoemd wilt worden. Alle vragen over het kiezen van een naam en het bepalen van de datum van de naamdag moeten worden afgestemd met de predikant.

Stap 3

In de afgelopen eeuwen werd in Rusland, in plaats van een verjaardag, een naamdag gevierd, maar na verloop van tijd verloor de traditie zijn relevantie en jarenlang beroofde ongeloof deze dag van spiritualiteit. Vroeger werden naamdagen groots gevierd en hadden ze hun eigen gebruiken (verjaardagstaarten sturen naar gasten, verschillende gerechten bereiden, een taart breken over het hoofd van de jarige, enz.), maar nu komt het allemaal neer op een banaal feest en nog een gelegenheid om plezier te hebben.

Stap 4

In feite betekent het vieren van de naamdag volgens christelijke tradities de tempel bezoeken op een gedenkwaardige dag, belijdenis doen en de communie ontvangen, God danken voor alle zegeningen en in gebed hulde brengen aan uw patroonheilige. De feesttafel is georganiseerd, maar alles gebeurt deftig, rustig en zonder luidruchtige kreten en alcoholische uitspattingen. Het zal goed zijn als het gezin de verjaardag van alle familieleden begint te vieren, dan zal het mogelijk zijn om de volgende generatie respect voor de spirituele vakantie bij te brengen.

Stap 5

De meest dierbare mensen verzamelen zich aan de feesttafel: ouders, inclusief peetouders, kinderen, familieleden en vrienden.

Stap 6

Op naamdagen is het gebruikelijk om geschenken te geven, maar altijd met een spirituele betekenis, puur en het geloof versterkend. De beste keuze is om een persoon een icoon te geven met het gezicht van zijn patroonheilige, literatuur, kerkkaarsen, enz. Het wordt als een goede traditie beschouwd om een afgemeten icoon aan te bieden die de eigenaar gedurende zijn hele leven zal beschermen tegen boze geesten en kwade krachten. leven. Baby's kunnen een gepersonaliseerd pictogram, een heilig boek, enkele noodzakelijke dingen (kleding, speelgoed, enz.) krijgen.

Aanbevolen: