Waar Te Gaan Speervissen In De Regio Moskou

Inhoudsopgave:

Waar Te Gaan Speervissen In De Regio Moskou
Waar Te Gaan Speervissen In De Regio Moskou
Anonim

Voor veel mensen wordt speervissen vooral geassocieerd met de diepten van de zee. In Rusland zijn er echter veel liefhebbers van deze fascinerende activiteit, voor wie de beste jachtplaatsen reservoirs in de buurt van grote steden zijn.

Speervissen
Speervissen

Wat de grootte van de prooi betreft, loopt de zee-speervisserij natuurlijk voorop. Maar jagen, bijvoorbeeld in de regio Moskou, trekt velen aan met zijn beschikbaarheid en vrij goede trofeeën. Weinig mensen hebben de mogelijkheid om meer dan één keer per jaar naar de zee te gaan, dus prooijagers gaan naar lokale wateren, aangezien speervissen een van de meest opwindende activiteiten is, waarvan de populariteit voortdurend groeit.

Dus, waar in de regio Moskou kun je jagen met een onderwatergeweer? Natuurlijk, waar helder water is. Dit is het belangrijkste criterium voor een onderwaterjager.

Plaatsen

Gewoonlijk vinden de onderwaterjagers van de hoofdstad bij de eerste gelegenheid hun weg naar de volgende rivieren: Protva (middenloop, niet ten zuiden van de stad Borovsk); Lama (boven- en middenbereik, tot Yaropolts); Zwart (gebied van het dorp Osheykino); Severka (tot aan de staatsboerderij "Nikonovskoe"), Vorya (langs de hele rivier), de rivier de Ustan (oriëntatiepunt - de tweede molendam.)

Ik moet zeggen dat veel rivieren in de regio Moskou geschikt zijn voor speervissen, vooral hun midden- en bovenloop. Naast deze rivieren kunt u jagen op de Oka en in de hoofdstad - op de rivier de Moskva. Je kunt je jachtgeluk ook zoeken in de wateren van de Mozhaisky- of Ozerninsky-reservoirs, waar vrij zeldzame vissoorten voorkomen.

Trofeeën zijn in de regel niet erg groot, maar voor een echte onderwaterjager is dit niet zo belangrijk. In de wateren van de rivieren van de regio Moskou kun je meerval, snoek, kroeskarper, grote voorn, snoekbaars, grondel, baars, kopvoorn, roofblei en vele andere vissoorten vangen. Soms kun je hier een paling krijgen, hoewel van een vrij groot formaat.

Enkele aanbevelingen

Helaas is het alleen in de warmste maanden van het jaar - in juni en juli - mogelijk om licht te jagen in waterlichamen in de buurt van de hoofdstad. De rest van de tijd duik je in een speciaal pak. Hieraan kunnen we toevoegen dat het zonder dit pak raadzaam is om niet langer dan dertig minuten in water bij een temperatuur van 16-18 ° C te blijven.

Voor speervissen in de regio Moskou zou een ideaal wapen een kort pistool zijn - niet meer dan een meter lang. Dit komt door het feit dat het met zo'n pistool veel gemakkelijker is om tussen haken en ogen te manoeuvreren in de smalle rivieren van de regio Moskou. Als je gaat jagen, moet je reservepunten bij je hebben, bij voorkeur eentandige, met een vouwbaard, waardoor de prooi niet van de harpoen glijdt.

Aanbevolen: