Thaise Olifantendag

Thaise Olifantendag
Thaise Olifantendag

Video: Thaise Olifantendag

Video: Thaise Olifantendag
Video: Увидеть слона впервые, кормить слонов в зоопарке 2024, April
Anonim

13 maart is de nationale feestdag in Thailand - de dag van de Thaise olifant

Thaise olifantendag
Thaise olifantendag

Waarom olifantendag?

Kijk maar op de kaart van Thailand. Zijn omtrek doet sterk denken aan het silhouet van een olifant. Het centrale deel is het hoofd van een olifant met een slurf, de noordelijke en oostelijke delen zijn de oren en de slurf zelf wijst naar het zuiden. Dit is hoe Thais hun kaart zien.

Daarom is het niet verwonderlijk dat ze een nationale feestdag "National Thai Elephant Day" hebben gewijd aan dit sterke, krachtige dier. De olifant is een krachtig dier, maar tegelijkertijd gehoorzaam en zelfs zachtaardig. Deze feestdag wordt elk jaar gevierd op 13 maart. Het werd voor het eerst gevierd in 1998. Daarom wordt de vakantie als relatief nieuw beschouwd.

Het dertiende getal is gekozen omdat het op 13 maart 1963 was dat de witte olifant werd uitgeroepen tot het nationale dier van Thailand. Dit werd gedaan door de Royal Thai Forestry Department.

Door hun geschiedenis heen zijn olifanten iets speciaals geweest voor dit land, ze liepen zij aan zij met mensen door de eeuwen heen. Olifanten waren een symbool van rijkdom en luxe voor de rijken en een godheid voor de armen. Ook werden deze krachtige dieren vaak gebruikt in oorlogen als militaire artillerie en voor het zaaien in de velden. Ze waren onmisbaar bij het zaaien of ploegen en oogsten. Dat geeft eens te meer reden waarom Thais de olifant zo waarderen en liefhebben, aanbidden en aanbidden.

De meest waardevolle soort is de witte olifant. Als het plotseling per ongeluk wordt ontdekt, wordt het onmiddellijk eigendom van de heersende monarchie.

olifantendag
olifantendag

Hoe wordt de vakantie zelf gevierd?

De toegang tot het feest zelf is gratis. Iedereen kan dit spektakel komen bekijken. Het loopt 80 km ten noorden van Bangkok, op een speciaal geprepareerde plek. Daarom kan elke toerist vrij naar de vakantie gaan. Dit werd gedaan zodat zoveel mogelijk mensen respect konden betuigen aan de heilige olifanten en konden kijken naar hun macht en adel.

De vakantie vindt plaats op een speciaal ingericht terrein zo'n 80 kilometer ten noorden van Bangkok, de toegang tot de vakantie is geheel gratis. Dit wordt gedaan zodat zoveel mogelijk bezoekers komen om deze meest nobele wezens van de natuur te zien en hun respect te betuigen.

Olifanten van verschillende rassen en leeftijden zijn te zien op de show. Van kleine olifanten van 1-2 maanden oud tot bezadigde ouderen. Alle dieren zijn versierd met veelkleurige stola's en dekens. Slagtanden, olifantenkoppen en zelfs poten zijn versierd.

De helden van de gelegenheid wachten zelf op de laatste hand - de opname van fruit. De voorbereidingen voor dit evenement beginnen over een paar dagen. Je moet veel fruit en snoep bereiden. Bovendien houden olifanten niet alleen van vers fruit en groenten, maar ook ingevroren in ijs, of liever in grote ijsblokjes, ananassen, watermeloenen en zelfs maïskolven en appels.

Deze show wekt oprechte interesse bij alle aanwezigen en vooral kinderen die de olifanten graag "eet smakelijk" wensen.