Hoe De Verjaardag Van De Koningin Wordt Gevierd In Australië

Inhoudsopgave:

Hoe De Verjaardag Van De Koningin Wordt Gevierd In Australië
Hoe De Verjaardag Van De Koningin Wordt Gevierd In Australië

Video: Hoe De Verjaardag Van De Koningin Wordt Gevierd In Australië

Video: Hoe De Verjaardag Van De Koningin Wordt Gevierd In Australië
Video: Willem-Alexander u0026 Máxima in Sydney: Dag 4 Staatsbezoek aan Australië 2024, April
Anonim

Een interessant feit - sommige monarchen vieren hun verjaardag twee keer. Een ervan is echt, en de andere is een eerbetoon aan de culturele traditie. In het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest van Naties (waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en andere gebieden) wordt Koninginnedag officieel in alle landen op verschillende dagen gevierd.

Hoe de verjaardag van de koningin wordt gevierd in Australië
Hoe de verjaardag van de koningin wordt gevierd in Australië

instructies:

Stap 1

Aangezien Australië de voormalige heerschappij van Groot-Brittannië is en nu deel uitmaakt van het Gemenebest van Naties, wordt de koningin van Groot-Brittannië formeel ook beschouwd als de monarch van Australië. Hier (met uitzondering van West-Australië) wordt de verjaardag van de Koningin in 2012 traditioneel gevierd op de tweede maandag van juni, namelijk de 11e. Dit is een nationale feestdag en een vrije dag. Het is tevens de openingsdag van het skiseizoen en de officiële start van de winter.

Stap 2

In de staat West-Australië wordt de verjaardag van de koningin afzonderlijk door de gouverneur van de staat uitgeroepen. Meestal valt het samen met de timing van de Royal Show in Perth en het begin van de schoolvakanties. In 2012 is de verjaardag gepland op de eerste maandag van oktober - de 1e. Dit is geen toeval - september, oktober en november zijn de lentemaanden in Australië. In deze staat zullen, in tegenstelling tot de rest, scholen, postkantoren en andere instellingen werken op de dag van de feestdag.

Stap 3

De koningin van het Gemenebest bezoekt Australië vaak en duizenden mensen komen haar begroeten tijdens deze eervolle bezoeken. Of de koningin dit keer het land zal bezoeken, is vanwege haar hoge leeftijd niet bekend. Vroeger werd er vuurwerk afgestoken op de verjaardag van de koningin, maar nu is het vuurwerk alleen te zien in Canberra (de hoofdstad van het Gemenebest van Australië). Australiërs gaan wandelen en houden familiefeesten.

Stap 4

Traditioneel geeft de Australian Post voor deze feestdag postzegels uit, zoals elk jaar. Ereburgers worden onderscheiden met de Order of Australia voor prestaties op verschillende gebieden. Bovendien zijn er geen specifieke gebruiken en tradities voor het vieren van de verjaardag van de koningin, maar Australiërs vieren het graag. Waarschijnlijk is dit mede mogelijk gemaakt door de open manier van communiceren met het volk van koningin Elizabeth II, die in 2012 60 jaar regeerperiode viert.

Aanbevolen: