Wanneer En Hoe De Verjaardag Van Moskou Wordt Gevierd?

Inhoudsopgave:

Wanneer En Hoe De Verjaardag Van Moskou Wordt Gevierd?
Wanneer En Hoe De Verjaardag Van Moskou Wordt Gevierd?

Video: Wanneer En Hoe De Verjaardag Van Moskou Wordt Gevierd?

Video: Wanneer En Hoe De Verjaardag Van Moskou Wordt Gevierd?
Video: Travel during Pandemic# Moscow Russia 2024, April
Anonim

De eerste vermelding van Moskou werd opgenomen in de Ipatiev Chronicle. Als oprichtingsjaar geldt 1147. Elk jaar viert de hoofdstad van ons Moederland haar verjaardag uitbundig en luidruchtig.

Wanneer en hoe de verjaardag van Moskou wordt gevierd?
Wanneer en hoe de verjaardag van Moskou wordt gevierd?

Een excursie in de geschiedenis

Het idee om de verjaardag van de hoofdstad te vieren ontstond voor het eerst in de 19e eeuw. Met wederzijdse instemming van Metropolitan Filoret, historici en schrijvers, was de viering van de 700e verjaardag van Moskou gepland voor het voorjaar van 1847. De vakantie was gepland om te worden verdeeld in drie fasen: een kerkelijk festival, een wetenschappelijk en een volksfeest. Helaas is het jubileum volgens plan niet doorgegaan. In de middag van 31 december vaardigde Nicholas I een decreet uit over de organisatie van een volksfeest op 1 januari. Later waren er geen jaarlijkse vieringen van de verjaardag van de stad. Echter, 100 jaar later, in opdracht van Stalin, vond de feestdag ter ere van de 800e verjaardag van Moskou plaats op 7 september. In 1986 beval Jeltsin dat de verjaardag van de stad jaarlijks in de vroege herfst moest worden gevierd. Sinds 1997, na het 850-jarig bestaan van de hoofdstad, wordt de stadsdag jaarlijks op de eerste zondag in september gehouden.

Wat te bezoeken?

De belangrijkste viering vindt meestal plaats op het Rode Plein. Eerder werd de vakantie gehouden op Tverskaya, maar het stadsbestuur besloot de belangrijkste festiviteiten over te hevelen naar het centrale plein van het land. Elk jaar worden hier concertzalen, theaterpodia georganiseerd, treden beroemde artiesten op en hoor je livemuziek.

Op dezelfde dag wacht iedereen op het Teatralnaya-plein een openluchttheater. Kleine schetsen, geïmproviseerde schetsen, mime-shows, maar ook beroemde uitvoeringen - dit alles trekt veel toeschouwers van alle leeftijden.

Voor degenen die graag op de hoogte blijven van de nieuwste gebeurtenissen in hun woonplaats, wordt al meerdere jaren op rij een ontmoeting georganiseerd met de populairste journalisten en presentatoren op het Poesjkinplein. Iedereen kan direct deelnemen aan een levendige discussie over prangende kwesties.

Voor jongeren wordt Tushino een favoriete plek om te wandelen, concerten van populaire groepen worden hier gehouden. De lijst met sprekers verandert elk jaar, wat het mogelijk maakt om steeds meer toeschouwers naar het evenement te trekken.

In grote stadsparken kun je met het hele gezin een geweldige stadsdag beleven. Kleine vakantiegangers zullen ongetwijfeld tevreden zijn met het speciaal samengestelde animatieprogramma voor kinderen.

Voor bewonderaars van de Russische literatuur worden naast de monumenten van hun favoriete schrijvers en dichters lezingen georganiseerd van werken die bekend zijn bij de mensen. Ook discussiëren de organisatoren over de mogelijkheid om hun eigen composities in het openbaar voor te lezen.

De verjaardag van de hoofdstad wordt laat in de avond afgesloten met een feestelijk vuurwerk of lichtshow. Je kunt zo'n prachtig schouwspel vanuit veel punten van de stad bewonderen.

Het vakantieprogramma verandert jaarlijks. De organisatoren proberen er alles aan te doen om het elke inwoner van de hoofdstad naar de zin te maken. U kunt meer te weten komen over de geplande evenementen voor dit jaar dichter bij het einde van de zomer op de pagina's van tijdschriften in Moskou, evenals over de enorme hoeveelheid internetbronnen. In 2014 staat de verjaardag van de stad gepland op 6 september.

Aanbevolen: