Wanneer De Dag Van De Accountant Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Wanneer De Dag Van De Accountant Wordt Gevierd
Wanneer De Dag Van De Accountant Wordt Gevierd

Video: Wanneer De Dag Van De Accountant Wordt Gevierd

Video: Wanneer De Dag Van De Accountant Wordt Gevierd
Video: WVDB - Een dag van de accountant 2024, April
Anonim

Het eren van professionals in hun vakgebied in Rusland begon in de 15e eeuw. Beroemde koopmans- en ambachtsgilden somden jaarlijks de meest succesvolle en getalenteerde op. Sindsdien is de traditie van professionele vakanties ontwikkeld.

Wanneer de dag van de accountant wordt gevierd
Wanneer de dag van de accountant wordt gevierd

Heeft zijn eigen professionele vakantie en accountant. Het is niet met zekerheid bekend wanneer de vertegenwoordigers van dit beroep voor het eerst werden geëerd; men gelooft dat de feestdag in de 19e eeuw opviel vanaf de dag van de bankmedewerker.

Het is vermeldenswaard dat de datums van de viering verschillen, bijvoorbeeld 10 november wordt beschouwd als de internationale dag van een accountant, maar op 21 of 25 november kan de feestdag op officieel niveau in Rusland worden gevierd, omdat het op november was Op 21 oktober 1996 ondertekende de Russische president Boris Jeltsin de wet "On Accounting".

Ondanks het verschil in data, is deze feestdag erg belangrijk voor mensen van dit beroep, omdat ze bijdragen aan de ontwikkeling van bedrijven, ondernemingen, zowel staats- als commercieel.

Vijf eeuwen geschiedenis

De historisch erkende tijd van de opkomst van het accountantsberoep is de 15e eeuw, het gebeurde zo dat in die tijd de uitstekende wiskundige Luca Pacioli voor het eerst een boek publiceerde over de basisprincipes van de boekhouding.

Pacioli beschreef alle complexe mechanismen en processen van interactie van deze wetenschap, of beter gezegd, hij schetste de volgende secties:

- balanceren, - Boekhouding, - synoniemenlijst, - basiskennis die elke specialist op dit gebied zou moeten kennen.

Accountant naar accountant onenigheid

Accountantsdag wordt in veel landen over de hele wereld gevierd en er zijn zelfs een aantal geografische spreidingen. In Rusland is bijvoorbeeld 15 november de dag van de accountant in Sint-Petersburg en de 16e van dezelfde maand de dag van de accountant in Moskou.

Waarom de data van de vakantie verschillen, kan bijna niemand betrouwbaar verklaren. Er wordt aangenomen dat dit in het tsaristische Rusland met opzet is gedaan, zodat functionarissen persoonlijk gerespecteerde mensen zowel in St. Petersburg als in Moskou konden feliciteren.

Trouwens, volgens de laatste gegevens en onderzoeken in Rusland zijn er momenteel meer dan drie miljoen accountants, dit beroep is eind jaren negentig erg populair geworden onder aanvragers. Volgens de statistieken hebben tot 2003 tot 17 personen gesolliciteerd voor één opleidingsplaats. In de jaren 2000 was de arbeidsmarkt verzadigd en begon het beroep snel zijn relevantie te verliezen. Er zijn zelfs voorspellingen dat accountants in de komende 5-7 jaar helemaal niet meer gevraagd zullen worden en plaats zullen maken voor computertechnologieën voor boekhouding en balancering.

Samenvattend kunnen we gerust stellen dat het officieel mogelijk is om de dag van de accountant op internationaal niveau op 10 november te vieren, de overige vier voorwaardelijke feestdagen van november worden traditiegetrouw door accountants "opgenomen".

Aanbevolen: