DIY Pasen Knutselen Easter

Inhoudsopgave:

DIY Pasen Knutselen Easter
DIY Pasen Knutselen Easter

Video: DIY Pasen Knutselen Easter

Video: DIY Pasen Knutselen Easter
Video: DIY Pasen knutselen🐣🐰: Knutsel deze leuke Paashaas met mandje! DIY Easter craft: Easter bunny 2024, April
Anonim

Pasen is een goede gelegenheid om uw dierbaren te plezieren met interessante geschenken. Zelfs traditionele paaseieren en paastaarten kunnen op verschillende manieren worden versierd. Daarnaast worden manden, paasbomen, beeldjes van kippen en andere souvenirs voor Pasen gepresenteerd. Je kunt een origineel vaartuig maken van bijna alle beschikbare materialen.

Een mand is een geweldig paascadeau
Een mand is een geweldig paascadeau

Paaseieren, het zijn kleurstoffen

Tegenwoordig worden gewone eieren geverfd met voedselkleurstoffen meestal gepresenteerd voor Pasen. Een paasei kan echter ook een souvenir zijn en soms wordt het een echt kunstwerk. Het volstaat om de beroemde Faberge-paasdecoraties of houten paaseieren van volksambachtslieden in herinnering te roepen. Je kunt zelf een interessant paasei maken. Om dit te doen, heb je nodig:

- een rauw ei;

- een naald;

- een kom;

- Breien;

- een haak op de dikte van de draad.

Prik aan beide uiteinden voorzichtig met een naald in het rauwe ei. Giet de inhoud voorzichtig af in een kom. Van wit en eigeel kun je deeg maken, die heb je niet nodig als souvenir. Leg het ei op een veilige plaats en laat het drogen terwijl je het vastbindt. Begin met breien aan het scherpe uiteinde. Bind een ketting van 5-6 steken en sluit deze tot een ring. Maak 2 lussen in de hoogte, brei dan in een cirkel en voeg gelijkmatig lussen toe. Vergeet niet om je creatie op het ei te proberen - het moet vrij in de "doos" passen. Elk opengewerkt breiwerk is geschikt, ook een entrecote. Het wordt uitgevoerd volgens het schema: 1 stokje in de vorige rij, 1 luchtlus (sla de kolom over). Nadat je je op het breedste punt hebt vastgemaakt, begin je de lussen te laten zakken. Dit gebeurt ook gelijkmatig rond de cirkel. Verlaag de lussen tot er 7-10 overblijven. Steek het ei erin, knoop de lussen aan elkaar, breek de draad, zet hem vast en verberg de punt tussen de palen. Je kunt zo'n gebreid ei versieren met gebreide bloemen, kralen, kralen. Als je meer van borduren houdt, moet je dit doen voordat je het ei erin steekt.

Voor zo'n ambacht is "iris" of "poppy" van felle kleuren het meest geschikt.

Kip van pom poms

Een interessant paasambacht kan worden gemaakt van pompons. Je kunt er bijvoorbeeld een kip van maken. Om dit te doen, heb je nodig:

- karton;

- gele wollen draden;

- schaar;

- een naald.

Om pom-poms te maken, knip je 2 identieke ringen uit - een paar kleine en een paar grote. Wikkel de bal zodat deze in het gat gaat. Bevestig de uiteinden van de draad aan de ring door deze met een lus te binden. Wikkel de ring en probeer de draden zo dicht mogelijk bij elkaar te leggen. Er kunnen meerdere lagen worden gemaakt. Knip aan het einde van het proces de toekomstige pompon langs de buitenomtrek af, trek hem in het midden met een draad van dezelfde kleur en zet hem vast met een sterke knoop. Maak een tweede pompon. Naai de balletjes aan elkaar. De poten en snavel kunnen van dik rood karton worden gemaakt. Het zijn gewoon driehoeken van verschillende grootte. Grote kralen of, nogmaals, cirkels van karton, die zwart moeten worden geverfd, zijn geschikt voor de ogen.

Om de poten dichter te maken, knipt u 4 identieke driehoeken en lijmt u ze in paren.

paasmandje

Paaseieren of speelgoed zien er beter uit als je ze in een mandje legt. De mand kan worden gemaakt van staven, draad, synthetisch en gewoon touw, karton en vele andere materialen. Een ongewone mand kan worden gemaakt van een plastic container. Om dit te doen, heb je nodig:

- de eigenlijke container;

- beensplit;

- draad;

- een naald met een groot oog;

- PVA-lijm;

- een scherp mes;

- materialen voor decoratie.

Je kunt in elke supermarkt een plastic bak kopen - ze verpakken meestal salades, cakes en andere producten. Kies een brede, vierkante bak. Als de afdekking vastzit, kunt u deze het beste afknippen. Bevestig een handvat aan de toekomstige mand. Het is gewoon een stuk draad dat in een boog is gebogen. PVA-lijm is nodig in een plastic fles. Rijg een naald met een groot oog in met touw of dikke draad zonder deze van de bal af te snijden. Prik de fles lijm aan beide kanten door. Trek het touwtje door de fles en begin het om de container te wikkelen. Het is beter om van bovenaf te beginnen. Probeer het koord laag voor laag plat te houden. Plak de bodem op dezelfde manier en leg het touw in een vierkant. Wikkel ook het handvat. Laat de mand drogen en versier hem dan.

Aanbevolen: