Wanneer De Dag Van De Automobilist Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Wanneer De Dag Van De Automobilist Wordt Gevierd
Wanneer De Dag Van De Automobilist Wordt Gevierd

Video: Wanneer De Dag Van De Automobilist Wordt Gevierd

Video: Wanneer De Dag Van De Automobilist Wordt Gevierd
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, April
Anonim

Een auto is geen luxe, maar een vervoermiddel. Tegenwoordig kun je de relevantie van deze zin niet betwisten, maar enkele decennia geleden was alles precies het tegenovergestelde.

Wanneer de dag van de automobilist wordt gevierd
Wanneer de dag van de automobilist wordt gevierd

Vier wielen festival

Het moderne levensritme heeft niet alleen mannen van alle leeftijden en klassen achter het stuur gezet, maar ook vrouwen. Op 18-jarige leeftijd probeert elke derde inwoner van Rusland een rijbewijs te halen, in de volksmond rechten genoemd. Statistieken bewijzen eens te meer dat de auto een belangrijke plaats inneemt in het echte leven. Daarom wordt in Rusland elke laatste zondag van oktober de dag van de automobilist gevierd.

Maar deze dag wordt niet alleen gevierd door professionele chauffeurs en wielliefhebbers. Het is ook een professionele feestdag voor alle werknemers van de transportafdeling, waaronder reparateurs, auto-ingenieurs, evenals iedereen die vanwege hun specialiteit met auto's is geassocieerd.

In 2014 valt de dag van de automobilist op 27 oktober. Op deze dag kunt u al diegenen feliciteren die zich geen leven kunnen voorstellen zonder een vierwielige vriend. Echte geschenken zijn allerlei accessoires voor het ijzeren paard - autokussens, cosmetica en shampoos, interieurgeuren, videorecorders en nog veel meer. Deze feestdag wordt in Rusland op verschillende manieren gevierd.

Tijdens de viering van de dag van de automobilist moet je je echter niet laten meeslepen door sterke alcoholische dranken, want alcohol en een auto gaan niet samen!

geschiedenis van de vakantie

Het begin van de vakantie werd gelegd in 1980, toen op 1 oktober het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR een decreet uitvaardigde "Op feestelijke en gedenkwaardige dagen".

Volgens dit document was de datum van de viering van de dag van de automobilist (toen beter bekend als de dag van de chauffeur) vastgesteld op de laatste zondag van oktober.

In de jaren 80 maakten veel republieken deel uit van de USSR, die deze feestdag op één dag vierde. Na de perestrojka veranderde de situatie enigszins en een aantal voormalige onderdanen van de Unie verplaatsten de dag van de automobilist naar andere data. Tegenwoordig wordt de feestdag, samen met het moderne Rusland, gevierd door Wit-Rusland en Oekraïne. Als deze dag in Rusland echter alleen aan chauffeurs wordt gegeven, wordt in de post-Sovjetrepublieken op de laatste zondag van oktober ook de Dag van de Wegwerker gevierd (in Rusland wordt deze professionele feestdag gevierd op de derde zondag van oktober).

Er is nog een soortgelijke vakantie. Ter nagedachtenis aan de chauffeurs van de Grote Patriottische Oorlog, die elke dag hun leven riskeerden, het nodige voedsel afleverden en de gewonden vervoerden, wordt op 29 mei de dag van de militaire chauffeur gevierd. Ook op deze dag is het gebruikelijk om degenen te eren die nog steeds op hotspots in militaire voertuigen werken.

Aanbevolen: