Hoe Komt U In Noorwegen

Inhoudsopgave:

Hoe Komt U In Noorwegen
Hoe Komt U In Noorwegen

Video: Hoe Komt U In Noorwegen

Video: Hoe Komt U In Noorwegen
Video: 200 zinnen - Noors - Nederlands 2024, Mei
Anonim

Het gunstige economische klimaat van Noorwegen maakt het een zeer aantrekkelijke bestemming voor emigratie. Het gematigde klimaat van het kleine noordelijke land speelt een belangrijke rol. De regering heeft een positieve houding ten opzichte van degenen die de bevolking willen aanvullen als het gezagsgetrouwe en respectabele buitenlanders zijn. Het verkrijgen van het Noorse staatsburgerschap is gemakkelijker dan in andere Europese landen.

Hoe komt u in Noorwegen
Hoe komt u in Noorwegen

instructies:

Stap 1

Volgens de Noorse wet kan het staatsburgerschap op twee manieren worden verkregen. De eerste wordt toegekend door erfenis, in het geval dat een of beide ouders de Noorse nationaliteit hebben.

Stap 2

Tweede manier: u kunt het Noorse staatsburgerschap verkrijgen na een formele aanvraag. Om dit te doen, moet u op het grondgebied van de staat wonen en voldoen aan de vereisten van de wetgeving. U kunt het staatsburgerschap in Noorwegen krijgen als u ouder bent dan 18 jaar (behalve voor kinderen met Noorse ouders).

Stap 3

U moet minimaal zeven jaar permanent in Noorwegen hebben gewoond, de laatste tien worden meegerekend. Onthoud dat voor buitenlanders die officieel getrouwd zijn met Noorse staatsburgers, deze periode 5 jaar is.

U moet in dit land een geldige verblijfsvergunning hebben.

Stap 4

Uw biografie mag geen eerdere veroordelingen, lidmaatschap van terroristische groeperingen, psychische aandoeningen die onderworpen zijn aan verplichte psychiatrische behandeling bevatten.

Stap 5

Je moet vloeiend Noors of Sami spreken en een document hebben dat dit feit bevestigt. Of, zonder mankeren, wordt u gedwongen om een Noorse taalcursus te volgen van driehonderd academische uren.

Stap 6

Houd er rekening mee dat de verblijfsvergunning niet alleen wordt gevolgd op het moment dat u het staatsburgerschap aanvraagt. De verblijfsvergunning blijft gedurende de gehele behandelingsperiode van uw aanvraag op verzoek behouden. Het verkrijgen van het staatsburgerschap is geen basis voor verlenging van een verblijfsvergunning, dus zorg bij het verstrijken van de termijn vooraf voor verlenging. Het is beter om de verlengingsprocedure een maand voor de einddatum te starten.

Stap 7

Houd rekening met de eigenaardigheden, evenals met uitzonderingen op de ingevoerde regels voor het verkrijgen van het Noorse staatsburgerschap. Voor noorderburen (Zweden, Denen, Finnen en IJslanders) is de periode van verplicht verblijf in de staat bijvoorbeeld teruggebracht tot twee jaar. Voor burgers die ouder zijn dan 18 jaar en helemaal geen staatsburgerschap hebben, zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van het Noorse staatsburgerschap vereenvoudigd. Er gelden bepaalde uitzonderingen voor burgers met de vluchtelingenstatus, maar ook voor zeer professionele specialisten.

Stap 8

Elke individuele aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld door de respectieve dienst. Raadpleeg in dit verband de informatie over de voorwaarden van burgerschap bij de relevante autoriteiten.

Aanbevolen: