Hoe Leer Je Ontspannen?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Ontspannen?
Hoe Leer Je Ontspannen?

Video: Hoe Leer Je Ontspannen?

Video: Hoe Leer Je Ontspannen?
Video: Ademhalingsoefening tegen STRESS: Zo kom je volledig tot RUST - Psycholoog Najla 2024, Maart
Anonim

Een persoon kan niet constant gespannen zijn. Als hij gedurende vele uren elke dag hetzelfde type activiteit uitvoert, nemen zijn prestaties geleidelijk af. Hetzelfde gebeurt als een persoon elke dag dezelfde reeks acties uitvoert, simpelweg omdat het om de een of andere reden nodig is. Het lichaam eist zijn tol, het wil rusten. Maar het werkt niet. Er zijn ook nieuwe verplichte taken die dringend moeten worden uitgevoerd. Het resultaat van deze race is chronische vermoeidheid en zelfs een ernstige ziekte. Dit moet worden vermeden, wat betekent dat je moet leren rusten.

Hoe leer je ontspannen?
Hoe leer je ontspannen?

instructies:

Stap 1

Leer efficiënt met je tijd om te gaan. Probeer alles bij te houden wat er in de dienst moet gebeuren, zodat u geen werk mee naar huis hoeft te nemen. Het is beter om op het werk te bezuinigen op thee dan de hele avond op een budget of een rapport te zitten. Als je een vrij schema hebt of over het algemeen vanuit huis werkt, leer dan om het werk efficiënt, maar snel te doen. Als je je werk tot het laatste moment uitstelt, denk je er nog de hele dag aan.

Stap 2

Als u klaar bent met werken, grijp dan niet meteen naar huishoudelijke taken. Probeer een beetje te ontspannen. Je kunt een paar minuten op een stoel zitten. Je kunt naar het dichtstbijzijnde park gaan of gewoon bij de buren bij de ingang gaan zitten. De pauze zou niet erg lang moeten zijn, maar het is noodzakelijk om werkzaken te vergeten en rustig naar huis te gaan.

Stap 3

Bedenk welke huishoudelijke taken vandaag moeten worden gedaan, welke kunnen wachten en waar u zonder kunt. Sommige huishoudelijke taken kunnen met succes worden gecombineerd - dit zal de tijd om ze te voltooien aanzienlijk verkorten. Soep maken gaat goed met bijvoorbeeld kamers opruimen, de was doen of huiswerk nakijken.

Stap 4

Leer alle dingen die je moet doen met plezier te doen. Je houdt echt van een schoon appartement, je houdt er gewoon van om de vloerkleden eruit te schudden. Een mens wordt veel minder moe van een plezierige baan.

Stap 5

Leer huishoudelijke taken gelijkelijk over alle gezinsleden te verdelen. Neem het niet allemaal op jezelf, vooral niet als je harder werkt dan anderen. Aarzel niet om hulp te aanvaarden en wees niet bang dat uw gezin de hen toegewezen taak niet aankan. Voor de eerste keer kunnen ze het misschien niet aan, maar haast je niet om het opnieuw te doen. Laat alles blijven zoals het is. Het zal de volgende keer veel beter zijn.

Stap 6

Neem de tijd om naar het bos te gaan, naar de rivier, of ga gewoon in een fauteuil of bank zitten met een boek. Leg je familie uit dat dit een heilige tijd is waarin je niet gestoord mag worden. Probeer op dit moment nergens aan te denken, behalve aan het bos, de rivier en de avonturen van boekhelden. Ook al kun je maar een kwartiertje uittrekken voor zo'n rust, je kunt je volledig ontspannen als je jezelf kunt afleiden van de zaken.

Stap 7

Probeer op weekdagen al uw huishoudelijke taken bij te houden. Het is beter om de donderdag- en vrijdagavond door te brengen met opruimen dan de zaterdagnacht te doden. Zorg ervoor dat u een dag van de week volledig vrij bent van alle huishoudelijke en zakelijke taken. Breng je dag door zoals jij dat wilt. Zelfs als je de hele tijd met je vriend aan de telefoon chat, is dit je recht.

Stap 8

Breng uw vakantie door met activiteiten die u leuk vindt. Als je de zaak vakkundig aanpakt en een zekere stevigheid toont, kun je thuis ontspannen. Natuurlijk moet je nog wel wat verplichte taken uitvoeren. Maar beperk ze tot een minimum en doe wat u persoonlijk interesseert.

Aanbevolen: