Hoe Leer Je Toast Zeggen

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Toast Zeggen
Hoe Leer Je Toast Zeggen

Video: Hoe Leer Je Toast Zeggen

Video: Hoe Leer Je Toast Zeggen
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Een oprechte toast maken tijdens een feest is een van de prachtige Russische tradities. Helaas kunnen we niet allemaal opscheppen over het vermogen om een korte, goed gerichte en gedenkwaardige toast uit te brengen. Je zult zeker de eervolle rol van roosteren op de komende vakantie aankunnen, als je je hier van tevoren op voorbereidt.

Hoe leer je toast zeggen
Hoe leer je toast zeggen

instructies:

Stap 1

Als een toast veel voor je betekent (bijvoorbeeld gericht aan je beste vriend die gaat trouwen), maar je schaamt je om voor een groot aantal mensen te spreken, is het de moeite waard om een cursus spreken in het openbaar te volgen, want toast is een soort spreken in het openbaar. Na dit soort trainingen kan de onzekerheid over het maken van een toast voorgoed verdwijnen. Natuurlijk is deze methode alleen nuttig als je genoeg tijd hebt voor het aanstaande feest.

Stap 2

Bereid van tevoren verschillende versies van de toast voor en oefen hun uitspraak voor een spiegel of een geliefde. Verschillende varianten van spraak zijn handig als iemand die voor u spreekt tijd heeft om soortgelijke zinnen uit te spreken.

Stap 3

Je kunt een kant-en-klare toast als basis nemen, bijvoorbeeld uit speciale collecties, maar voeg er zeker iets van jezelf aan toe, anders klinken de woorden onoprecht. Een goede toast moet kort zijn (niet meer dan 1-3 minuten) en geschikt zijn voor een specifieke gelegenheid, en de betekenis ervan moet gericht zijn op de held van de gelegenheid.

Stap 4

Om direct op de viering te proosten, moet u opstaan - dit zal de aandacht van de aanwezigen op u vestigen. U kunt ook de ogen van meerdere gasten ontmoeten. Eventueel kun je een grapje maken.

Stap 5

Haal diep adem voordat u uw toast begint om de spanning te verlichten. Je kunt je voorstellen dat je al een toespraak hebt gehouden, en met veel succes, en met dit gevoel begint te spreken. Zorg ervoor dat je lacht (tenzij je samenkomt voor een tragische gelegenheid).

Stap 6

Als je nog steeds moeite hebt om met je angst om te gaan, probeer dan deze ongebruikelijke truc: stel je voor dat er doofblinde mensen aan tafel zitten die je zorgen niet kunnen zien, of kleine kinderen, onder wie jij de enige gezaghebbende volwassene bent. Onthoud dat de meeste toast-mensen opgewonden raken voordat ze een toast maken, en dat is oké.

Stap 7

Spreek bij het maken van een toost in korte zinnen, duidelijk en met uitdrukking. Als de toast aan een specifieke persoon is gericht - spreek, kijk in zijn ogen en als iedereen aanwezig is - kijk om hen heen.

Aanbevolen: