Wat Te Zeggen Op Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Wat Te Zeggen Op Een Bruiloft?
Wat Te Zeggen Op Een Bruiloft?

Video: Wat Te Zeggen Op Een Bruiloft?

Video: Wat Te Zeggen Op Een Bruiloft?
Video: #4) WAT TE ZEGGEN IN EEN TROUW SPEECH - Bastiaan's Bruiloft Speech 2024, April
Anonim

Een van de moeilijkste (en vaak saaie) onderdelen van een bruiloft zijn de verplichte toespraken. Veel mensen zijn bang om zichzelf te uiten, dus zeggen ze banale wensen voor gezondheid en geluk. Natuurlijk is er niets mis met dergelijke wensen, maar misschien is het de moeite waard om originaliteit te tonen?

Wat te zeggen op een bruiloft?
Wat te zeggen op een bruiloft?

Wat is goede spraak?

Het geheim van een goede toespraak is een goede voorbereiding. Het elimineert tonggebondenheid, zenuwen en andere onaangename factoren. Natuurlijk kunnen er tijdens het geven van een toespraak op een bruiloft wat problemen ontstaan, maar het is beter om deze mogelijkheid uit te sluiten door je tekst vooraf goed te oefenen.

Door je bruiloft te repeteren, kun je een aantal lastige dingen vermijden.

U moet geen kant-en-klare teksten uitspreken die u op internet vindt. De manifestatie van oprechte gevoelens is onbetaalbaar. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze gevoelens kunnen worden getoond bij het samenstellen van de tekst van de toespraak. Onthoud dat de optimale lengte voor een niet-vermoeiende toespraak drie tot vijf minuten is. Na het schrijven van uw toespraak is het erg belangrijk om deze te lezen met een stopwatch in uw handen. Het is raadzaam om uw toespraak voor een spiegel te oefenen, zodat u de gezichtsuitdrukkingen en gebaren kunt volgen. Vergeet een korte introductie niet.

Wat is het waard om over te praten op een bruiloft?

Tijdens hun toespraak kunnen de ouders van de bruid zeggen hoe blij ze zijn dat ze een mooie dochter hebben grootgebracht, dan kunnen ze een grappig incident in het leven noemen, een interessant verhaal vertellen over de beste karaktereigenschappen van de bruid. Dan kunt u spijt betuigen over de overgang van de dochter naar het gezin van de man en de intrede van de schoonzoon in het gezin verwelkomen. De toespraak van de ouders van de bruidegom is meestal vergelijkbaar in structuur.

Het is de spraak van de ouders die meestal lijdt aan overdreven ernst. Het is aan te raden om tijdens voorbereiding en repetitie alle zware momenten eruit te halen, een vleugje humor en een paar frivole tips toe te voegen. Zelfs de toespraken van ouders mogen niet langer dan een paar minuten duren, zodat alle aanwezigen zich niet vervelen.

De toespraak van de bruidegom bestaat meestal uit dank. Het vereist geen humor of een subtiel gevoel voor humor. Natuurlijk moet je bedankt niet in een lange lijst lezen, je kunt ze enigszins diversifiëren met passende grappen. Omdat de gasten dol zijn op het onderbreken van de toespraak van de bruidegom met kreten van "bitter", is het beter om het zo geconcentreerd en kort mogelijk te maken.

Vrienden van de bruid en bruidegom mogen in hun toespraken geen vernederende of vreemde verhalen over het jonge paar noemen. De beste vrienden kunnen de ontmoeting van de pasgetrouwden vermelden en hoe hun relatie zich ontwikkelde. Aangezien er meestal veel vrienden zijn en het verhaal er één is, is het het beste om eerst af te spreken wie waarover praat. Anders kunnen vier of vijf identieke, goed ingestudeerde inleidende toespraken de indruk een beetje bederven. Vergeet goede wensen niet. Het is beter om te praten over gezondheid, kracht en geluk. Indien mogelijk moet men stereotiepe verzen vermijden.

Het is het beste voor verre familieleden en vrienden om toespraken te vermijden. Het ziet er meestal raar uit.

Nabestaanden van het bruidspaar vertellen in hun toespraken vaak hoe ze herinnerd worden als heel jonge kinderen, waarna ze vreemde en niet altijd prettige verhalen vertellen. Het is beter om dat niet te doen. In plaats daarvan kun je praten over hoe goed de familie van de bruid of bruidegom is en een paar neutrale grappen gebruiken.

Aanbevolen: