Trouwtradities: Wat Een Schoonmoeder Moet Doen Op Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Trouwtradities: Wat Een Schoonmoeder Moet Doen Op Een Bruiloft
Trouwtradities: Wat Een Schoonmoeder Moet Doen Op Een Bruiloft

Video: Trouwtradities: Wat Een Schoonmoeder Moet Doen Op Een Bruiloft

Video: Trouwtradities: Wat Een Schoonmoeder Moet Doen Op Een Bruiloft
Video: Vader bruidegom geeft speech. - Sluipschutters 2024, April
Anonim

Een bruiloft is niet alleen een belangrijke dag in het leven van jongeren, maar ook van hun ouders. De moeder van de bruid wordt schoonmoeder en speelt een belangrijke rol in de feestelijke viering. Dit geldt niet alleen voor de organisatorische aspecten van de vakantie, maar ook voor huwelijkstradities.

Trouwtradities: wat een schoonmoeder moet doen op een bruiloft
Trouwtradities: wat een schoonmoeder moet doen op een bruiloft

Vakantie klusjes

Een van de belangrijkste taken van de schoonmoeder (en de schoonvader) is de organisatie van het feest, vooral als de bruid en bruidegom nog erg jonge jongens zijn. Een vakantieplek kiezen, een menu en een gastenlijst afspreken, een trouwjurk kopen voor de bruid - deze en vele andere klusjes lopen de toekomstige schoonmoeder voor. Gelukkig zullen de meeste van hen met haar worden gedeeld door de ouders van de bruidegom en de pasgetrouwden zelf.

Zegen

Volgens een lange traditie zegent de moeder van de bruid haar dochter voor een gelukkig gezinsleven. Meestal gebruikt dit ritueel het icoon van de Kazan Moeder Gods. Na het losgeld gaan de pasgetrouwden naar de burgerlijke stand. De toekomstige schoonmoeder overlaadde de bruid en bruidegom, evenals de bruiloftsstoet, met een mengsel van rogge, snoep en munten, zodat het gezinsleven zoet en rijk was.

Ouderlijke groeten

Na het officiële deel van de vakantie worden gasten meestal uitgenodigd voor een banket. De schoonmoeder ontmoet de pasgetrouwden en gasten voor de deur van het restaurant met brood en zout en nodigt iedereen uit aan de tafels.

Van de vele felicitaties is de belangrijkste rol weggelegd voor de toespraak van de ouders. Schoonmoeder en schoonvader worden uitgenodigd om als eerste afscheidswoorden en felicitaties uit te spreken. Meestal wordt zo'n toespraak van tevoren voorbereid. Dit is een zeer ontroerend en opwindend moment, dus om niet te verdwalen en niet in de war te raken, is het beter om een spiekbriefje te maken op een mooie ansichtkaart.

Ontsteking van de familiehaard

Een belangrijke huwelijkstraditie is het aansteken van de familiehaard. Dit is een vrij oude rite, die de overdracht symboliseert van de wijsheid van het gezinsleven van de oudere generatie op de jongere.

Het symbool van het gezin is het vuur, dat de moeder van de bruid doorgeeft aan haar dochter, als bewaker van de nieuwe gezinshaard. Voor de ceremonie heb je een eenvoudige kaars nodig voor de schoonmoeder en een grote mooie kaars, die de nieuwe familiehaard symboliseert, voor de bruid. Op de rustige lyrische muziek zegt de moeder van de bruid goede afscheidswoorden en met haar kaarslicht een kaars voor de pasgetrouwden (hij wordt vastgehouden door de bruid), en symboliseert daarmee de overdracht van warmte, liefde en ervaring aan het nieuwe gezin. Meestal wordt de haard op de tafel van de pasgetrouwden geplaatst en aan het einde van het feest als souvenir mee naar huis genomen.

De sluier verwijderen

De sluier afdoen is een andere huwelijkstraditie waarbij een schoonmoeder betrokken is. Deze ceremonie symboliseert het afscheid van de bruid van het leven van het meisje en de overgang naar een nieuwe rol - de vrouw, en in de toekomst ook de moeder. Vroeger mochten alleen ongehuwde meisjes met blote hoofden of losse haren lopen. Na hun huwelijk moesten ze hun hoofd bedekken met een hoofddoek.

Aan het einde van het feest vormen de gasten een cirkel, in het midden waarvan de bruid en haar moeder worden uitgenodigd. De presentator zegt de woorden over de intrede van de jonge bruid in een nieuwe rol voor zichzelf als echtgenote, terwijl de schoonmoeder op dit moment voorzichtig de sluier verwijdert en het hoofd van haar dochter bedekt met een prachtige kanten sjaal.

Aanbevolen: