Wat Je Moet Doen Voor De Bruiloft

Inhoudsopgave:

Wat Je Moet Doen Voor De Bruiloft
Wat Je Moet Doen Voor De Bruiloft

Video: Wat Je Moet Doen Voor De Bruiloft

Video: Wat Je Moet Doen Voor De Bruiloft
Video: Trouwen: De 'Save the date kaart' en wat je niet moet doen | Sanny zoekt Geluk 2024, Mei
Anonim

Met de heropleving van de orthodoxie begonnen orthodoxe tradities in ons land te herleven. Een van de belangrijkste en meest plechtige daarvan is de huwelijksceremonie. Deze bewuste gebeurtenis is de wederzijdse eed van twee mensen die een gezin stichten in het aangezicht van de Heer. Vroeger betekende een bruiloft dat er voor altijd een eed van trouw werd afgelegd, tegenwoordig staat de kerk toe dat deze ceremonie tot drie keer wordt herhaald.

Wat je moet doen voor de bruiloft
Wat je moet doen voor de bruiloft

instructies:

Stap 1

De bruiloft vindt pas plaats als het paar al een huwelijksakte in handen heeft, beiden moeten het orthodoxe geloof belijden. Als de trouwdag al is vastgesteld, moeten beide toekomstige echtgenoten zich voorbereiden op dit kerkelijk sacrament. Volg niet blindelings de mode en trouw niet alleen omdat het een mooie en plechtige ceremonie is, neem het serieus en begin van tevoren met de voorbereidingen voor het evenement, minstens een week van tevoren.

Stap 2

Vóór de bruiloft moet een week lang strikt worden vasten. Als je echt een gelovige bent, breng dan 3-4 dagen voor het evenement door in gebed, vraag God om je huwelijk te zegenen en te leiden. Een dag of twee voor de bruiloft moeten jullie allebei biechten en de communie ontvangen. Het tijdstip hiervoor wordt bepaald door de priester met wie u de bruiloft gaat regelen. Als u de procedure voor het uitvoeren van deze rituelen niet zo goed kent, hoeft u zich geen zorgen te maken - de priester zal u inwijden in deze regels.

Stap 3

Koop vooraf twee iconen die Jezus Christus en de Moeder van God voorstellen. Je ouders zullen je zegenen met deze pictogrammen als je families geen trouwpictogrammen hebben die zijn geërfd. Deze iconen moeten door de ouders van de pasgetrouwden en bij hun afwezigheid door de jongeren zelf naar de ceremonie worden gebracht. Jongeren moeten, net als bij een gewone bruiloft, vergezeld zijn van twee getuigen bij de bruiloft. Neem naast iconen ook trouwringen, trouwkaarsen en een mooie witte handdoek mee.

Stap 4

Alleen gedoopte orthodoxen kunnen ook getuigen zijn. Hun doel is niet alleen om in de kerk aanwezig te zijn en de kronen boven het hoofd van de pasgetrouwden te houden, maar ook om vervolgens nauw contact met hen te onderhouden en te helpen bij de vorming van een nieuw gezin. Neem daarom de keuze van uw getuigen serieus, het is wenselijk dat het volwassen, reeds getrouwde mensen waren.

Stap 5

Controleer voordat u naar de kerk gaat of u allebei klaar bent voor de ceremonie. De kerk keurt dwang niet goed, wanneer een van de jongeren een atheïst is en ermee instemt alleen aan het ritueel deel te nemen omwille van zijn geliefde. Als een van jullie al een keer getrouwd is geweest, heeft hij toestemming van de bisschop nodig om de vorige verbintenis te ontbinden. Je kunt niet trouwen met bloedverwanten tot de vierde generatie.

Aanbevolen: