Wat U Moet Doen Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Auto

Inhoudsopgave:

Wat U Moet Doen Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Auto
Wat U Moet Doen Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Auto

Video: Wat U Moet Doen Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Auto

Video: Wat U Moet Doen Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Auto
Video: Wat u moet controleren bij het kopen van een tweedehands auto | AUTODOC tips 2024, April
Anonim

Het kopen van een auto is een belangrijke en nogal belangrijke gebeurtenis. Ongeacht of de auto uit handen of in de salon wordt gekocht, er zijn een aantal handelingen die moeten worden uitgevoerd.

Wat u moet doen bij het kopen van een nieuwe auto
Wat u moet doen bij het kopen van een nieuwe auto

Documentatie

Ondanks het feit dat alle documenten meer dan eens worden gecontroleerd op het moment van registratie van een autoverkoop, wees niet lui om het thuis in een rustige sfeer opnieuw te doen. Controleer zorgvuldig het nummer van de motor, carrosserie en kentekenplaten van de auto met die aangegeven in het TCP. Alle maximaal één cijfer moet overeenkomen.

Verzekering

Geef in de kortst mogelijke tijd een polis van verplichte verzekering van de burgerlijke aansprakelijkheid van motorrijtuigen OSAGO af. Vaak bieden ze aan om een CASCO uit te geven. Dit is een vrij nuttige vorm van verzekering, omdat het de auto beschermt tegen alle risico's die op u kunnen wachten op de weg, evenals tegen problemen die kunnen worden veroorzaakt door weersomstandigheden.

U kunt verzekeringspalen kopen in een autodealer wanneer u een nieuwe auto koopt of in elk centrum dat zich bezighoudt met verschillende soorten verzekeringen voor burgers.

signalering

Als u van plan bent de auto 's nachts op het erf te laten staan, is het raadzaam om er zo snel mogelijk een alarm en een antidiefstalsysteem op te installeren. Zo voorkom je dat je je dure aankoop kwijtraakt. Feit is dat autodiefstallen tegenwoordig heel gewoon zijn geworden, maar het is niet vaak mogelijk om kapers te vinden.

Verbruiksartikelen

Ondanks de garanties van de vorige eigenaar dat alles is vervangen, is het beter om het niet te riskeren en de auto te vullen met nieuwe goede olie en ook volledig onderhoud uit te voeren. Bij aankoop van een auto in de salon dient direct de eerste APK te worden uitgevoerd, waarbij nieuwe verbruiksartikelen in de auto worden gestort.

Controleer de batterij. Het is noodzakelijk om de dichtheid van het elektrolyt te controleren en, indien nodig, te vervangen.

Banden

Het is noodzakelijk om de banden te inspecteren, de spanning ervan te controleren en, indien nodig, op te pompen. Als de auto niet nieuw is, is het zinvol om te controleren of het loopvlakpatroon is afgesleten en of de banden aan vervanging toe zijn. Als u merkt dat het wiel leegloopt, neem dan contact op met de bandenservice om het probleem op te lossen.

andere nuances

Het is niet overbodig om een anticorrosiebehandeling van de machine uit te voeren, ongeacht hoe lang geleden deze is geproduceerd. Dit beschermt de carrosserie tegen voortijdig verval.

De meest optimale oplossing na de aankoop van een gebruikte auto is een ritje naar een autoservice. Daar zullen de meesters een volledige diagnose van de auto uitvoeren en, indien nodig, snel alle storingen verhelpen.

Waar moet je op letten in de salon

Wees voorzichtig bij het kopen van een auto bij een dealer. Inspecteer de carrosserie zorgvuldig en nauwgezet. Tijdens het transport kan de lak beschadigd raken, er kunnen schilfers of krassen op de auto gevonden worden. In dit geval heeft u het volste recht om de aankoop van een auto te weigeren, zelfs als deze speciaal voor u is besteld en wacht op levering.

Geef van tevoren aan hoe de service wordt uitgevoerd, wat de kosten zijn en hoe dicht het dichtstbijzijnde servicecentrum bij u is.

Aanbevolen: