Wat Moet Je Schoonmoeder Geven?

Inhoudsopgave:

Wat Moet Je Schoonmoeder Geven?
Wat Moet Je Schoonmoeder Geven?

Video: Wat Moet Je Schoonmoeder Geven?

Video: Wat Moet Je Schoonmoeder Geven?
Video: Problemen met je schoonmoeder? - Ahmed Chaleh 2024, Mei
Anonim

Een goed cadeau voor een schoonmoeder kan helpen om dingen in een relatie glad te strijken. Men hoeft slechts rekening te houden met een paar belangrijke nuances om niet te worden verward met de keuze van een geschenk.

Wat moet je schoonmoeder geven?
Wat moet je schoonmoeder geven?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een cadeau

Denk allereerst aan de leeftijd van de schoonmoeder. Een jonge of jonge schoonmoeder wil meestal dat haar schoondochter haar als concurrent ziet. In dit geval is het het meest geschikt om modieuze, zeer vrouwelijke geschenken te geven. Een goed parfum, prachtige accessoires (handschoenen, tassen, sjaals), modieuze gadgets zullen een uitstekend cadeau zijn als de schoondochter als geheel de smaak van haar schoonmoeder vertegenwoordigt.

Boeken van favoriete auteurs zijn en zullen altijd een goed cadeau zijn voor een intelligente schoonmoeder. Aan de ene kant kun je van je man leren over de literaire smaak van zijn moeder, aan de andere kant kun je de status van een beschaafd persoon bevestigen.

Als de schoonmoeder een oudere vrouw is die bovendien gewend is om met ze te pronken, moet je cadeaus van een heel ander type geven. Ze moeten gezelligheid en comfort creëren - een koffiemolen, een warme, knusse badjas, comfortabele slippers. Dergelijke geschenken dragen de verborgen boodschap 'we geven om je en willen dat je je goed voelt'. Hoogstwaarschijnlijk zal de schoonmoeder gevleid zijn door dergelijke aandacht.

De tweede belangrijke factor bij het kiezen van geschenken is of de schoonmoeder bij het gezin woont of niet. Als u samenwoont, moeten geschenken blijk geven van zorg voor het huis en de wens om de schoonmoeder te behagen. Individuele geschenken mogen niet goedkoop of duur zijn; hun waarde moet worden afgewogen tegen het gezinsinkomen om mogelijke wrok van de schoonmoeder te voorkomen. Een verscheidenheid aan huishoudelijke apparaten die het huishouden gemakkelijker maken, zou dan het perfecte cadeau zijn.

Als de schoonmoeder apart woont, kunnen de geschenken decoratief en minder functioneel zijn. Maar zelfs in dit geval, als de schoonmoeder behoefte heeft aan een aantal handige apparaten, moet u deze eerst en vooral geven. Als de keuken vol staat met allerlei multicookers, rijstkokers, dubbele boilers, kun je allerlei decoraties geven zoals kandelaars, servetringen, favoriete films of beddengoed.

Cadeaukeuze en de kunst van diplomatie

Het is erg belangrijk om na te denken over het soort relatie tussen de man en zijn moeder. Als ze een hechte, vertrouwensrelatie hebben, is het belangrijk dat de schoondochter haar echtgenoot raadpleegt voordat ze een geschenk kiest. Hij weet precies wat zijn moeder als cadeau wil krijgen. Trouwens, bij het aanbieden van een geschenk is het wenselijk om te benadrukken dat het voornamelijk de echtgenoot was die het geschenk koos.

Als de relatie tussen de man en zijn moeder niet te warm is, wordt de keuze voor een geschenk een diplomatieke daad. In dit geval mag het geschenk niet vertrouwd of intiem zijn. Het is beter om dingen te kiezen die nuttig, neutraal en functioneel zijn zonder een emotionele boodschap.

Aanbevolen: