Hoe Maak Je Een Jack-lantaarn?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Jack-lantaarn?
Hoe Maak Je Een Jack-lantaarn?
Anonim

Vroeger geloofde men dat in de nacht van 1 november boze geesten naar de grond komen en mensen bedreigen. Om zichzelf te beschermen tegen boze geesten, begonnen mensen zich te kleden in enge kostuums, hun huizen te versieren met afbeeldingen van geesten en heksen en griezelige gezichten op groenten te kerven. Van dit bijgeloof bleef de traditionele heidense feestdag - Halloween, die tot op de dag van vandaag wordt gevierd. Jack's lantaarn gemaakt van pompoen werd een van de belangrijkste symbolen.

Hoe maak je een jack-lantaarn?
Hoe maak je een jack-lantaarn?

Wie is Jac?

Er is een oude legende over het uiterlijk van deze lantaarn. Er was eens een hebzuchtige en sluwe Ier Jack. Op een keer nodigde hij de duivel zelf uit in de herberg om een paar glazen bedwelmende drank te drinken. Toen ze dronken en het tijd was om de rekening te betalen, kon Jack de duivel overhalen om in een muntstuk te veranderen. Toen pakte hij het en stopte het in zijn zak, waar hij een zilveren kruis had.

Zo zat de duivel in de val. Om ervoor te zorgen dat de Ier hem zou vrijlaten, stemde de Prins van de Duisternis ermee in om zijn ziel niet te nemen na de dood van Jack, en ook om niet allerlei intriges te regelen. Dit is hoe Jack voor het eerst Satan kon misleiden.

Een andere keer vroeg hij de duivel om in een boom te klimmen voor fruit, en toen hij dit deed, sneed hij een kruis in de schors. En de duivel zat weer in de val. Om de sluwe Ier hem vrij te laten, beloofde Satan hem 10 jaar van een zorgeloos en zorgeloos leven.

Echter, Jack stierf kort daarna. Hij werd niet toegelaten tot het paradijs, omdat de ingang voor zondaars gesloten is. Maar hij mocht ook niet naar de hel, omdat de duivel zijn woord hield. Sindsdien dwaalt Jacks rusteloze ziel over de wereld om zijn pad te verlichten met het laatste geschenk van Satan - een steenkool die de Ier in een lege pompoen deed. Daarom kregen de pompoenlampen volgens de legende de bijnaam Jack's lantaarns.

Hoe maak je Jack Lantern

Dus om een jack-lantaarn te maken, heb je nodig:

- een scherp mes met een dun mes;

- een grote en mooie pompoen;

- een lepel met stevig handvat;

- viltstift;

- sjabloon;

- een kaars voor in de pompoen.

Snijd een gat in de bovenkant van de groente. Het kan vierkant of rond zijn, klein of groot - het hangt af van uw voorkeur. Gebruik een lepel om de zaden en een deel van het vruchtvlees uit de pompoen te scheppen. Gooi dit alles niet weg, maar doe het in aparte containers. De zaden kunnen worden gedroogd en gebakken. Je kunt ze zo eten of gebruiken om verschillende gerechten mee te versieren. De pulp zal op zijn beurt worden gebruikt voor granen, soepen, taarten, verschillende desserts en stoofschotels.

Teken een eng gezicht op de groente. De neus, ogen, mond en tanden moeten bij voorkeur groter worden gemaakt, omdat ze eruit moeten worden gesneden en de pompoen heeft meestal een zeer harde schil die niet gemakkelijk te snijden is. Maak aan de onderkant van de groente een kleine inkeping voor de kaars zodat deze comfortabel kan staan en niet valt. Plaats daar een kaars en steek deze aan. Doe vervolgens de deksel op de pompoen.

En tot slot: wees voorzichtig, denk aan de brandveiligheidsregels, plaats een zelfgemaakte Jack-lantern niet in de buurt van brandbare voorwerpen en laat kleine kinderen er niet mee spelen.

Aanbevolen: