Hoe Leer Je Ansichtkaarten Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Ansichtkaarten Maken
Hoe Leer Je Ansichtkaarten Maken

Video: Hoe Leer Je Ansichtkaarten Maken

Video: Hoe Leer Je Ansichtkaarten Maken
Video: Hoe je handen OP TE LADEN, voor energiewerk! 2024, April
Anonim

Aan de vooravond van de feestdagen, of het nu nieuwjaar, Valentijnsdag of verjaardag is, droom je van de beste cadeaus voor je familie en vrienden. Kies zorgvuldig een cadeau, vergelijk de voordelen van verschillende opties, verpak het in glanzend papier of een mooie tas, knoop een strik. Voor volledige perfectie ontbreekt er maar één ding, namelijk een wenskaart. Het assortiment ansichtkaarten in de winkel is enorm, voor elke smaak en kleur. Het schenken van een handgemaakte kaart is echter veel prettiger voor zowel u als de ontvanger.

Hoe leer je ansichtkaarten maken
Hoe leer je ansichtkaarten maken

Noodzakelijk

  • - verschillende soorten karton;
  • - lijm voor briefpapier en voor decoratie, gekleurd met glitter en transparant;
  • - volumetrische verven voor decoratie, confetti, papieren decoraties;
  • - gemetalliseerde zelfklevende folie, dubbelzijdig plakband;
  • - losse pailletten, papieren linten, inlegwerk, vlechtwerk, kralen;
  • - boombladeren, gedroogde bloemen of bladeren;
  • - gelpennen, potlood en gum, liniaal en schaar, briefpapiermes.

instructies:

Stap 1

Een manier om een handgemaakte ansichtkaart te maken, is door een eenvoudige afbeelding, foto of afbeelding te versieren. Dat wil zeggen, een appliqué maken met een bestaande sjabloon. Print bijvoorbeeld een afbeelding op een mat vel en plak deze op een vel dik karton.

Stap 2

Breng je tekening tot leven met materialen bij de hand. Lijm gedroogde bloemen en bladeren op het vel met lijm. Als een gewoon briefpapier zijn werk niet doet (wanneer de onderdelen zwaar zijn), gebruik dan rubberlijm en een pistool. Kamilles, tuinrozen, viooltjes of viooltjes staan prachtig tegen de beige achtergrond van de kaart. Versier met gele en rode esdoorn en lijsterbes. Naar wens en afhankelijk van het thema van de vakantie kun je kleine eikels en kegeltjes toevoegen.

Stap 3

Gebruik speciale verf voor decoratie om de afbeelding er driedimensionaal uit te laten zien. Trek de veterlijnen, felicitaties of het frame over met tubeverf. Verwarm de afbeelding met een föhn op een afstand van 15-20 cm, de lijnen zullen uitpuilen en vorm krijgen. Snijd rechthoekige stukken van verschillende vormen uit antiek papier, de randen kunnen gescheurd of afgerond zijn. Maak gaatjes met een perforator, doe er een dun touw of randje in, maak de uiteinden vast en plak ze op de kaart. Spreid de lijm druppel voor druppel uit zodat het decorpapier niet helemaal aan de kaart hecht.

Stap 4

Schrijf in het midden netjes de naam van de ontvanger, de felicitaties of het nummer van een belangrijke datum.

Stap 5

Om een nieuwjaarskaart te maken, neem je een half A4-vel glanzend karton. Een lijst voor zo'n kaart is gemaakt van zelfklevend gemarmerd papier in de juiste toon.

Stap 6

Breng heldere lijm aan op het oppervlak van het laken en strooi decoratieve pailletten in de vorm van sterren. Laat de sieraden drogen. Markeer met een eenvoudig potlood zorgvuldig de vorm van de boom op het blad. Bevestig met lijm de decoratieve kralendraad langs de gemarkeerde lijn.

Stap 7

Schrijf uw felicitaties op de achterkant van het voltooide souvenir. In plaats van kralen, kunt u ruige draden gebruiken voor het breien of een afwerkvlecht "maraboe" -maat van niet meer dan 30-40 mm.

Stap 8

Het gemakkelijkst uit te voeren is de klassieke zwart-witkaart. Maak op een vel glanzend karton, dubbelgevouwen, twee dunne zwart-witte veters vast. Bind een strik, aan de uiteinden moet je versieren in de vorm van harten. Maak ze van fluweel dik karton in meerdere lagen zodat ook de achterkant verborgen is. Maak tussen de lagen harten de uiteinden van het veter vast en lijm de voor- en achterkant vast.

Stap 9

Om de ansichtkaart contrasterend te maken, moet ook de spread worden versierd. Knip een kleinere rechthoek uit zwart papier en plak deze op de kaart. Schrijf de naam van de ontvanger erop met een zilveren gelpen.

Aanbevolen: