Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Ansichtkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Ansichtkaarten
Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Ansichtkaarten

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Ansichtkaarten

Video: Hoe Maak Je Een Kerstboom Van Ansichtkaarten
Video: DIY papier ambachten voor kinderen | Papieren Vis 2024, April
Anonim

Vóór het nieuwe jaar versieren mensen hun huizen en zelfs kantoren. Het belangrijkste kenmerk van deze feestdag is de kerstboom. Een echte of kunstboom kan natuurlijk gewoon gekocht en luxueus versierd worden met kleurrijk speelgoed, slingers, glanzend klatergoud, dennenappels en snoepjes. Of je kunt proberen een klein wonder te maken van geïmproviseerd materiaal, bijvoorbeeld ansichtkaarten, en het aan vrienden presenteren of op je bureau leggen. Het is ongebruikelijk, interessant en zal je opvrolijken.

Hoe maak je een kerstboom van ansichtkaarten
Hoe maak je een kerstboom van ansichtkaarten

Het is nodig

  • -ansichtkaarten;
  • -karton;
  • -blad;
  • -schaar;
  • -lijm;
  • - pailletten;
  • - groen papier;
  • -verven.

instructies:

Stap 1

Van een ansichtkaart in de ware zin van het woord kan een kerstboom worden gemaakt. Neem een rechthoekig stuk gecoat karton dat ongeveer half zo groot is als een dubbele ansichtkaart. Teken in het midden van het karton de omtrek van de boom op de poot. Teken vervolgens langs deze contour met een scherp mes, waarbij slechts één korte lijn intact blijft - de onderkant van het been. Als je nu op de omtrek klikt, zal de uitgesneden boom gemakkelijk loskomen en op zijn poot staan. Kleur het resulterende beeldje in. Dit stuk karton kan nu in een schone dubbele wenskaart worden geplakt. Wanneer een persoon een felicitatie opent, kan hij de kerstboom optillen en plaatsen.

Stap 2

Je kunt ook een mooi stuk karton met een felle kleur nemen en de hele omtrek van de boom uitknippen. Probeer bijvoorbeeld de rand van de uitsparing te versieren met glitters. Om dit te doen, teken je langs de contour met een penseel met lijm en giet je glitter erin. Lijm vervolgens een stuk karton in de kaart. Schrijf in het midden van de uitgesneden omtrek uw felicitaties en wensen.

Stap 3

Een zeer effectieve kerstboom kan zo uitpakken. Neem een paar lange stroken groen papier. Ze moeten even lang zijn, maar verschillend in breedte. De breedste bevindt zich aan de voet van de boom en de smalste bovenaan. Vouw elke strook in een accordeonvouw. Je zou lange accordeons met verticale randen moeten hebben. "Accordeons" moeten in een dubbele verticale ansichtkaart worden geplakt (degene die dubbelgevouwen wordt). Lijm de uiterste randen in de kaart zodat de "accordeon" samenkomt in de uiterste hoek van de kaart. Rangschik de stroken van onder naar boven, van breed naar smal. Lijm de ster afzonderlijk in de bovenhoek. Als je de kaart opent, vallen de accordeons mooi uiteen en zie je de afbeelding van de kerstboom.

Stap 4

Een grote boom zal ontstaan uit meerdere verticale kaarten van hetzelfde formaat die dubbelgevouwen zijn. Neem zo'n kaart en knip er een driehoek uit zodat de basis aan de onderkant van de kaart ligt en de scherpe hoek aan de bovenkant, in de hoek van de vouw. Je kunt het niet in een rechte lijn knippen, maar door golvende lijnen te maken die op takken van een kerstboom lijken.

Stap 5

Nadat alle kaarten zijn uitgesneden, voegt u ze samen met vouwen, zet u ze vast met paperclips of plaatst u ze op een plastic ondergrond (gemaakt van klei, plasticine of zelfs kauwgom). De top van de boom is vastgezet met een zelfgemaakte sterkegel. Voor schoonheid kun je de randen van de kaarten invetten met lijm en ze bestrooien met veelkleurige glitters. Deze kerstboom kan worden versierd met kralenslingers, miniatuur zelfgemaakte speelgoed, dennenappels, fruit.

Stap 6

Een mooie kerstboom kan ook worden gemaakt van "bloemblaadjes" die uit ansichtkaarten zijn gesneden. Om dit te doen, moet je eerst een kegel van papier of karton maken - het frame van de toekomstige kerstboom. Knip vervolgens de bloemblaadjes uit de kaarten in een driehoekige, maar niet eens geometrische vorm. Je lijmt het bovenste, smalle deel van het bloemblad op de kegel en buigt het onderste een beetje zodat de "tak" van de kerstboom volumineus blijkt te zijn. Begin met het lijmen van de kegel met bloembladen vanaf de onderste rij. Bovendien moet de onderste rij bloembladen voorbij de rand van de kegel gaan. De volgende rij bloembladen moet de bovenkant van de vorige rij enigszins bedekken. Versier de bovenkant van de kerstboom met een elegante bovenkant in de vorm van een ster, engel, enz.

Aanbevolen: