Hoe Maak Je Een Slinger Op Een Kerstboom Van Origami Sterren

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Slinger Op Een Kerstboom Van Origami Sterren
Hoe Maak Je Een Slinger Op Een Kerstboom Van Origami Sterren

Video: Hoe Maak Je Een Slinger Op Een Kerstboom Van Origami Sterren

Video: Hoe Maak Je Een Slinger Op Een Kerstboom Van Origami Sterren
Video: KERSTBOOM VOUWEN - KNUTSELEN met meester Richard (kerst/origami) 2024, Maart
Anonim

Een slinger van origami-sterren zal een prachtige decoratie zijn, niet alleen voor een kerstboom, maar ook voor muren, planken, ramen, enz. De sterren zijn eenvoudig en snel gemaakt en het resultaat zal aan alle verwachtingen voldoen.

Hoe maak je een slinger op een kerstboom van origami sterren
Hoe maak je een slinger op een kerstboom van origami sterren

Het is nodig

  • - een gelijk aantal gewone A4-vellen en vellen met een holografische coating (19 sterren worden verkregen uit één gewoon vel papier en één gekleurd vel);
  • - liniaal, potlood;
  • - schaar;
  • - een dunne naald en draad.

instructies:

Stap 1

Ik raad u aan eerst te oefenen met twee stroken gewoon papier. In het begin is het gemakkelijker om er een sterretje van te maken dan van gecoat papier.

Bereid om te beginnen alle benodigde items voor: vellen papier en gekleurd papier, een liniaal, potlood en een schaar. We plaatsen elk vel papier horizontaal naar ons toe en markeren het in verticale strepen van 1,5 cm breed.

Beeld
Beeld

Stap 2

Knip de strepen uit. Elk A4-vel laat meestal een strook van ongeveer 1 cm breed over, daar hebben we niets aan. We vouwen stroken gewoon papier en gekleurd papier apart van elkaar. Holografisch papier wordt meestal in een koker gerold. Wij besteden hier geen aandacht aan, het heeft op geen enkele manier invloed op de verdere werkzaamheden.

Beeld
Beeld

Stap 3

Neem een strook gewoon papier. We maken er een lus van, zoals op de foto te zien is. De hoek aan de basis van het scharnier moet ongeveer 90 graden zijn.

Beeld
Beeld

Stap 4

Duw het korte uiteinde van de strip in de lus en vorm een gelijkmatige en platte vijfhoek.

Beeld
Beeld

Stap 5

We draaien om naar de andere kant. Trek het korte uiteinde van de strip in de vijfhoek. Als het te lang blijkt te zijn, snijd dan zoveel als nodig is.

Beeld
Beeld

Stap 6

Vervolgens wikkelen we het lange uiteinde van de strook om de vijfhoek en drukken we na elke draai voorzichtig op het papier. Na alle bochten zou je een gelijkmatige en dichte vijfhoek met gelijke zijden moeten krijgen. Duw het uiteinde van de strip naar binnen, zoals in stap 5.

Beeld
Beeld

Stap 7

We blijven de vijfhoek inpakken met gekleurd papier. Om dit te doen, duwen we het uiteinde van de gekleurde strook in de vijfhoek aan dezelfde kant waar de vorige er net in zat. We wikkelen het, duwen het uiteinde van de strip naar binnen.

Beeld
Beeld

Stap 8

Je zou zo'n vijfhoek moeten hebben.

Beeld
Beeld

Stap 9

Vorm een ster uit de resulterende dichte vijfhoek. Om dit te doen, knijp je aan beide kanten met je vingers in elke hoek. In het begin zal elke ster langzaam worden verkregen, maar de vaardigheid komt heel snel. Voor 1-2 avonden kun je genoeg sterren maken voor een volwaardige slinger. Hiervoor heb je ongeveer 12-14 vellen papier nodig (6-7 gewoon en 6-7 gekleurd).

Beeld
Beeld

Stap 10

We verzamelen een slinger van de resulterende sterren. Om dit te doen, rijgen we een naald in de naald zonder deze van de spoel af te knippen, omdat: het is vrij moeilijk om de lengte van de toekomstige slinger te berekenen. We doorboren elke ster zoals op de foto.

Beeld
Beeld

Stap 11

We maken de uiteinden van de draad vast met knopen. Een prachtige slinger is klaar om de boom te versieren!

Aanbevolen: