Hoe Te Printen Op Ansichtkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe Te Printen Op Ansichtkaarten
Hoe Te Printen Op Ansichtkaarten

Video: Hoe Te Printen Op Ansichtkaarten

Video: Hoe Te Printen Op Ansichtkaarten
Video: Kaarten printen met de Card Print Manager 2024, April
Anonim

Niet elke printer is geschikt voor het bedrukken van ansichtkaarten. Maar ook als uw afdrukapparaat geschikt is, is het nog niet zo eenvoudig om een inscriptie op een ansichtkaart te maken zonder de laatste te bederven.

Hoe te printen op ansichtkaarten
Hoe te printen op ansichtkaarten

instructies:

Stap 1

Vreemd genoeg zijn zowel oude dot-matrixprinters als typemachines het meest geschikt voor het afdrukken op ansichtkaarten. Ze verschillen van alle andere vergelijkbare apparaten doordat ze u in staat stellen om het papier handmatig in te voeren. Hierdoor kunt u afdrukken op papier met een verhoogde dichtheid, niet-standaardformaat, met vouwen, enz., wat typisch is voor ansichtkaarten. Probeer een van deze apparaten te kopen via een online veiling.

Stap 2

Laad de briefkaart in open toestand in de printer of typemachine, zodat het oppervlak waarop wordt afgedrukt, naar de kop of hendels is gericht. In het geval van een printer moet u de linkerrand van de briefkaart uitlijnen met de linkerrand van het afdrukgebied, anders raakt de kop de rand van het papier.

Stap 3

Met een typemachine kun je de eerste keer een felicitatie-inscriptie op een kaart zetten. Maar onthoud dat er geen ruimte is voor fouten. Slechts één verkeerd getypte brief - en u moet een nieuwe ansichtkaart kopen. Typ langzaam en voorzichtig.

Stap 4

Als u een printer gebruikt, is dit probleem verholpen, maar doet zich een ander probleem voor: de juiste positie van de tekst. Het is belangrijk dat hij op dat deel van de ansichtkaart komt dat door niets bezet is. Maak een testafdruk op een vel dun papier van hetzelfde formaat en op dezelfde manier geladen. Lijn het vervolgens uit met de ansichtkaart en controleer of de tekst in het juiste deel staat. Corrigeer zo nodig de opmaak en maak een nieuwe testafdruk. Pas nadat u zeker weet dat alles overeenkomt, direct op de kaart afdrukken.

Stap 5

Sommige inkjetprinters zijn ook geschikt voor het printen op ansichtkaarten, maar alleen die welke specifiek zijn ontworpen voor het printen op dik papier. Lijn tekst uit zoals hierboven beschreven en druk vervolgens alleen af op een mat oppervlak. De glanzende inkt is gemakkelijk met je vinger af te vegen.

Stap 6

Gebruik geen laserprinters voor het afdrukken op ansichtkaarten, ook niet als de glans op de achterkant zit. De verwarmingsrol kan beschadigd raken. Als uw printer niet perfect geschikt is om met ansichtkaarten te werken, gebruik dan de laatste optie: print op dun papier, knip het uit en plak het voorzichtig op de ansichtkaart.

Stap 7

Bedek de belettering niet met plakband. In het begin ziet alles er perfect uit, maar dan kan de lijm de kleurstof geleidelijk oplossen en wordt het beeld wazig.

Aanbevolen: