Welke Geschenken Kunnen Niet Worden Gegeven?

Inhoudsopgave:

Welke Geschenken Kunnen Niet Worden Gegeven?
Welke Geschenken Kunnen Niet Worden Gegeven?

Video: Welke Geschenken Kunnen Niet Worden Gegeven?

Video: Welke Geschenken Kunnen Niet Worden Gegeven?
Video: The Pilgrim's Progress (2019) | Full Movie | John Rhys-Davies | Ben Price | Kristyn Getty 2024, Mei
Anonim

Om een geschenk te presenteren dat de held van de gelegenheid oprecht zal verrassen, heeft de schenker niet alleen financiële capaciteiten en een goede verbeeldingskracht nodig. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat sommige dingen niet begaafd kunnen worden. Anders kan een onsuccesvol geschenk de vakantiestemming verpesten en zelfs de relatie met de ontvanger van het geschenk negatief beïnvloeden.

Welke geschenken kunnen niet worden gegeven?
Welke geschenken kunnen niet worden gegeven?

Ondergoed

Zo'n intiem cadeau als ondergoed mag je niet aan vrienden, kennissen en collega's geven. Als een man ondergoed aan een vrouw geeft, kan dit worden gezien als een aanbod om seksuele relaties aan te gaan. Daarom kan een geschenk in de vorm van ondergoed alleen geschikt zijn als het is gekocht voor een levenspartner.

Vrouwen zouden elkaar ook niet zulke geschenken moeten geven. Het feit is dat het bij het kopen van ondergoed belangrijk is om niet alleen rekening te houden met de persoonlijke smaak van een persoon, maar ook met zijn maat. Een geschenk dat 'met het oog' is gekocht, is waarschijnlijk ongepast. Over het algemeen kun je, als je toch echt ondergoed wilt geven, beter een cadeaubon kopen, zodat iemand zelf dingen kan kiezen.

Parfumerie

Parfum en eau de toilette worden ook beschouwd als intieme geschenken. Het is gepast om ze alleen te geven om mensen te sluiten. Het is niet aan te raden om parfum te geven aan een persoon die slechts een vriend of vriendin is, dit kan jaloezie veroorzaken bij zijn wederhelft. Trouwens, het is niet zo gemakkelijk voor een geliefde om een parfum te kiezen: zelfs als je zijn smaak kent, kan je er niet helemaal zeker van zijn dat deze of gene geur geschikt zal zijn en zal worden gewaardeerd.

Producten voor persoonlijke verzorging

Verschillende hygiëneproducten worden zelden passende geschenken. Shampoo en douchegel kunnen bijvoorbeeld door een persoon worden gezien als een hint dat ze slecht ruiken. Een crème voor rimpels of acne zal dienen als een tactloze indicatie van de gebreken in het uiterlijk. Daarom moet je heel voorzichtig zijn bij het kiezen van dit soort geschenken. Wil je iets doneren van de verzorgingsproducten, dan is een goede keuze bijvoorbeeld handgemaakte zeep of een setje etherische oliën voor aromatherapie.

Huishoudelijke geschenken

Vrouwen mogen geen keukengerei krijgen en mannen mogen geen bouwgereedschap krijgen. Huishoudelijke cadeaus zijn natuurlijk handig, maar leuk zijn ze zeker niet te noemen. Misschien zal iemand heel blij zijn met een nieuwe koekenpan of een set schroevendraaiers, maar iemand zal helemaal niet blij zijn met dergelijke presentaties. Vooral dergelijke geschenken zijn niet geschikt tussen geliefden.

Huisdieren en planten

U kunt alleen dieren doneren als de persoon er zelf om heeft gevraagd. Anders kan zo'n geschenk een uiterst onaangename verrassing worden, zelfs als de persoon herhaaldelijk heeft verklaard dat hij droomt van een hond of kat. Hetzelfde geldt voor potplanten. Ze kunnen een geweldig cadeau zijn voor iemand die echt van kamerplanten houdt en weet hoe ze voor ze moeten zorgen, maar alleen met voorafgaande toestemming.

Geld

Geld is een zeer delicaat geschenk. Niet iedereen zal blij zijn met zo'n cadeau. Iemand kan zelfs het aangeboden geld weigeren. Bovendien zijn ze heel geschikt als huwelijkscadeau. Alleen is het beter om niet in een postenvelop te geven, maar in een speciale cadeaukaart of spaarpot.

Aanbevolen: