Welke Geschenken Mogen Niet Worden Gegeven Voor Het Nieuwe Jaar?

Welke Geschenken Mogen Niet Worden Gegeven Voor Het Nieuwe Jaar?
Welke Geschenken Mogen Niet Worden Gegeven Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Welke Geschenken Mogen Niet Worden Gegeven Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Welke Geschenken Mogen Niet Worden Gegeven Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Hoe weten we dat de Bijbel betrouwbaar is? 2024, April
Anonim

Het geven van geschenken aan familie en vrienden voor het nieuwe jaar is een goede oude traditie. Maar wanneer u een cadeau kiest, moet u onthouden dat er een onuitgesproken lijst is van wat niet mag worden gegeven. Als u de lijst met "ongewenste geschenken" kent, zult u uw dierbaren tevreden stellen met echt nuttige en aangename geschenken.

Welke geschenken mogen niet worden gegeven voor het nieuwe jaar?
Welke geschenken mogen niet worden gegeven voor het nieuwe jaar?

Voor een mooie vrouw die haar uiterlijk zorgvuldig in de gaten houdt, is het beter om geen kant-en-klare cosmetische kits te geven, die aan de vooravond van de vakantie gewoon bezaaid zijn met supermarktschappen. Parfums, zelfs hoogwaardige en dure, kunnen ook een slechte optie zijn. Cosmetica en parfums zijn een heel individueel "verhaal", er is een groot risico op het doneren van onnodig geld.

Levende geschenken (katten, honden, decoratieve konijnen) zijn een absoluut taboe. Een uitzondering is een voorovereenkomst of als u zo'n "verrassing" voor uzelf of uw kind koopt, nadat u de gevolgen goed heeft afgewogen en alle voor- en nadelen van zo'n presentatie inziet.

Het is een heel slecht idee om goedkope souvenirs te geven - symbolen van het jaar. Dit omvat kalenders, beeldjes, speelgoed, koelkastmagneten. Als laatste redmiddel kunnen ze aan het hoofdgeschenk worden gekoppeld.

Een set ondergoed, zelfs de meest luxueuze, als cadeau is pas vanaf de "tweede helft" toegestaan. Anders ziet het er op zijn best ongepast uit en in het slechtste geval als seksuele intimidatie.

Ongebruikelijk antiek wordt alleen gewaardeerd door fans en verzamelaars van de zeldzaamheid. Mensen die ver van dit onderwerp af staan, begrijpen misschien gewoon niet de schoonheid en de echte waarde van het geschenk.

Schilderijen, beeldjes en andere interieurartikelen passen mogelijk niet in de algehele stijl van het huis. Zelfs als de eigenaar je bedankt voor het geschenk, is dit geen garantie dat het niet zal worden geschonken of stof zal vergaren in de voorraadkast.

Wat boeken betreft, dit is een geweldig cadeau; je kunt gewoon luxe edities in de uitverkoop vinden. De enige voorwaarde is dat het boek interessant moet zijn voor de ontvanger en qua leeftijd bij hem past.

Nuttige huishoudelijke geschenken voor gastvrouwen zien er zeer twijfelachtig uit. Het is onwaarschijnlijk dat een vrouw nieuwe gordijnen voor de hal of een set pannen als nieuwjaarsgeschenk zal waarderen, tenzij ze er zelf van tevoren om heeft gevraagd. De uitzondering zijn hoogwaardige huishoudelijke apparaten: een koffiezetapparaat, een multifunctionele mixer of een oven.

Het volgende item zijn nutteloze geschenken die niet overeenkomen met de leeftijd of de hobby's van de persoon. Bijvoorbeeld een cd met moderne liedjes voor een opa of een stationery set voor een man die uitsluitend lichamelijk werk doet. Dezelfde categorie omvat kleding en schoenen die qua stijl of maat niet bij het cadeau passen.

Met betrekking tot cadeaus voor kinderen is alles veel eenvoudiger en ingewikkelder tegelijk. De ideale optie is om vooraf van de ouders te weten te komen waar het kind aan het hobbyen is en waar het over droomt. Anders kun je de gebaande paden bewandelen en een typisch "jongens"- of "meisjescadeau" kiezen. Het belangrijkste is veiligheid en leeftijdsgrens. Test ook niet de kracht van het zenuwstelsel van de ouders door de baby luidruchtig speelgoed te geven (een set trommels, pijpen of fluitjes).

Met de hand gemaakte dingen zijn ook een zeer twijfelachtig cadeau. Niet iedereen houdt van handmatige creativiteit en kan het waarderen.

In de categorie taboegeschenken wordt een speciale plaats ingenomen door "tactloze dingen". Bijvoorbeeld "anti-rimpelcrème" van een beste vriend of een set huishoudelijke chemicaliën van een schoonmoeder. Geschenken mogen niet overdreven persoonlijk of overdreven subtiel zijn.

Aanbevolen: