Hoe Het Nieuwe Jaar Werd Geboren En Gevierd: Interessante Feiten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Werd Geboren En Gevierd: Interessante Feiten
Hoe Het Nieuwe Jaar Werd Geboren En Gevierd: Interessante Feiten

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Werd Geboren En Gevierd: Interessante Feiten

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Werd Geboren En Gevierd: Interessante Feiten
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een feestdag die over de hele wereld wordt gevierd. Volwassenen en kinderen zijn dol op hem. Ze praten veel over hem, vertellen verschillende verhalen, maken films. Het heeft een lange geschiedenis. Er zijn veel interessante en curieuze feiten over deze heerlijke vakantie.

Nieuwjaar
Nieuwjaar

Nieuwjaar in Rusland

Het is bekend dat deze feestdag in Rusland werd gevierd in opdracht van Peter I. Het decreet werd uitgevaardigd in 1700. Hij was erg streng en kon worden gestraft met een boete voor zijn ongehoorzaamheid. Het eerste vuurwerk op oudejaarsavond werd ook gelanceerd door Peter de Grote. Het gebeurde in hetzelfde jaar 1700

Nieuwjaar
Nieuwjaar

In de oudheid werden geschenken niet door de kerstman gegeven, maar aan zichzelf. Hij was niet zo vriendelijk en opgewekt als nu. Hij personifieerde de winterse kou en sneeuwstorm en ketende alles om zich heen met ijs en kou. De kerstman was in de oudheid "eenzaam". The Snow Maiden verscheen pas in de jaren 50 van de 20e eeuw. Het werd uitgevonden door de Sovjetschrijvers Lev Kassil en Sergei Mikhalkov. We deden het speciaal voor kinderevenementen om de kinderen te plezieren

Nieuwjaar
Nieuwjaar
  • De sneeuwman als symbool van de winter en het nieuwe jaar verscheen ook niet zo lang geleden. Ze begonnen het pas in de 20e eeuw te beeldhouwen. Het verplichte attribuut voor hem is altijd een emmer, een bezem en een wortel geweest in plaats van een neus.
  • In Sovjet-Rusland had de kerstman vanaf de jaren 80 3 officiële residenties - Veliky Ustyug, Arkhangelsk en Chunozero. En de vaste verblijfplaats is de Noordpool.
Veliki Ustyug
Veliki Ustyug
  • Iedereen of bijna iedereen kent het beroemde lied "A Christmas tree was born in the forest". Het werd in 1903 geschreven. En ze begonnen het te zingen in 1905, toen de componist Leonid Bekman er muziek voor schreef. Sindsdien wordt het gezongen door kinderen uit heel Rusland en daarbuiten.
  • In het moderne Rusland wordt sinds 1991 niet alleen Nieuwjaar als een officiële feestdag beschouwd, maar ook als Kerstmis.

Nieuwjaar in andere landen

Het is merkwaardig dat het onveranderlijke kenmerk van het nieuwe jaar - de kerstboom - in de Middeleeuwen in Europa op een heel andere manier werd geplaatst en versierd. Het hing aan het plafond. Het was meestal versierd met snoep, koekjes, peperkoek, enz. De kinderen kwamen als eersten het huis binnen. Met grote vreugde sneden ze de lekkernijen van haar af. Een kerstboom die aan het plafond hangt, is dus geen nieuwe "trend", maar een oude gewoonte

Nieuwjaar
Nieuwjaar

Kerstboomversiering - een glazen bol werd voor het eerst gemaakt in de 16e eeuw (Saksen). Maar ze begonnen pas in de 19e eeuw te versieren met ballen, toen de massaproductie begon. Er waren speciale ambachtslieden om deze kerstboomversieringen te maken. Hun minder ervaren helpers maakten speelgoed van andere materialen: noten, kegels, papier, karton, enz

Nieuwjaar
Nieuwjaar
  • In veel landen van de wereld is het gebruikelijk om eerst het oude jaar door te brengen en vervolgens het nieuwe te vieren. Zo worden in Schotland vaten voor dit doel gevuld met teer, in brand gestoken en door de straten gerold. Zo verbannen ze zogenaamd het oude jaar en nodigen ze het volgende uit.
  • Met het begin van de vakantie in de huizen van de Britten, met de eerste slag van de klok, wordt de achterdeur geopend. Het oude jaar moet weg zijn. En met de laatste klap gaat de voorste open en wordt het nieuwe jaar toegelaten.

Aanbevolen: