Hoe Werktijden Plannen?

Inhoudsopgave:

Hoe Werktijden Plannen?
Hoe Werktijden Plannen?

Video: Hoe Werktijden Plannen?

Video: Hoe Werktijden Plannen?
Video: Het geheim van beter leren plannen 2024, April
Anonim

Voor productief werk heeft elke medewerker een werkschema nodig. Het stelt u in staat om arbeidsacties op de best mogelijke manier te verdelen, dat wil zeggen om de werkdruk voor de werknemer te optimaliseren.

Hoe werktijden plannen?
Hoe werktijden plannen?

instructies:

Stap 1

Om een werktijdschema op te stellen, moet u eerst de arbeidswet van de Russische Federatie bestuderen. Het bevat alle vereisten voor de duur van de werktijd van de werknemer. Het werkschema mag ze niet tegenspreken.

Stap 2

Om de planning optimaal te laten zijn, is het noodzakelijk om de functionele verantwoordelijkheden van de werknemer zorgvuldig te bestuderen. Ze staan beschreven in de functiebeschrijving. Dit zal de volledige omvang van het werk zijn. Het werkschema kan variëren afhankelijk van het seizoen.

Stap 3

Daarnaast wordt rekening gehouden met het aantal arbeidsuren per week van de werknemer. Voor elke werkdag is een ongelijk aantal uren toegestaan. De verdeling van de uren per werkdag is afhankelijk van het werkrooster van andere specialisten, de bezetting van de panden, etc. Het totale aantal werknemersuren per week mag niet hoger zijn dan aangegeven in de functiebeschrijving.

Stap 4

Bij het plannen moet u ook rekening houden met algemene dagelijkse en wekelijkse activiteiten (bijvoorbeeld ochtendplanningsvergaderingen, vergaderingen, docentenadvies, enz.). Zo kan de werkdag van een werknemer op verschillende tijdstippen beginnen. Daarnaast dient het werkrooster rekening te houden met de lunchpauze. Het is ook toegestaan om pauzes van een kwartier op te nemen.

Stap 5

De werkroosters van alle medewerkers worden gecontroleerd door het hoofd van de organisatie, die ze allemaal ondertekent. Op basis daarvan wordt een bevel uitgevaardigd, waarbij voor elke ambtenaar een bedrijfsmodus voor het nieuwe jaar (academisch of kalender) wordt voorgeschreven.

Stap 6

Het goedgekeurde werktijdschema voor elke medewerker wordt bewaakt en gecontroleerd door een medewerker van de personeelsafdeling, evenals rechtstreeks door het hoofd van de instelling. Dit zorgt voor een betere manier van werken. Voor afwijkingen van het werkschema, voor de systematische overtreding ervan, worden disciplinaire sancties voorzien in de vorm van boetes en berispingen (mondeling of met vermelding in het werkboek).

Aanbevolen: