Hoe Maak Je Je Eigen Kerstkoffieboom?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Kerstkoffieboom?
Hoe Maak Je Je Eigen Kerstkoffieboom?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Kerstkoffieboom?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Kerstkoffieboom?
Video: Hoe maak je zelf sticker?! 2024, April
Anonim

De belangrijkste vakantie van de winter nadert - Nieuwjaar. De meest verwachte en geliefde gezinsvakantie! Nu kun je in de schappen van supermarkten en winkels een verscheidenheid aan nieuwjaarsgeschenken kopen. Maar juist op deze feestdag is het prettig om een handgemaakt cadeau te krijgen. Als je je familie en vrienden wilt verrassen, probeer dan een exclusief nieuwjaarssouvenir te maken - een kerstboom gemaakt van koffiebonen.

Hoe maak je je eigen kerstkoffieboom?
Hoe maak je je eigen kerstkoffieboom?

Het is nodig

  • - karton 1 vel;
  • - kleurloos lijmmoment (1 tube van 50 ml);
  • - zwarte wollen draad (bol);
  • - koffiebonen (100-150 g);
  • - zwarte peperkorrels (klein en groot);
  • - nagellak (wit, rood, groen);
  • - versieringen (strikken, kralen)

instructies:

Stap 1

De basis voor de kerstboom voorbereiden. We nemen een vel karton en vouwen het in een kegel. Voor het gemak kunnen de verbindingen worden vastgezet met een nietmachine. We lijmen de randen van het karton aan elkaar. Smeer vervolgens de hele plano voor de kerstboom in met een dunne laag lijm. Lijm de kegel in een cirkel met wollen draden. Laat het volledig drogen.

Stap 2

We vormen een visgraat. Vervolgens beginnen we de koffiebonen te lijmen. Smeer kleine delen van het werkstuk met lijm en breng korrels aan. Aan welke kant je de korrels lijmt, is aan jou. Voor een meer esthetische uitstraling raad ik aan om de korrels met de gladde kant op het werkstuk te lijmen. Als je het hele werkstuk hebt geplakt, laat je de boom volledig drogen.

Stap 3

We versieren de kerstboom. Bereid de balletjes van tevoren voor. Neem zwarte peperkorrels en bedek ze met witte vernis. Laat drogen. Verdeel de erwten afwisselend over kleine en grote korrels. Versier vervolgens de kerstboom met allerlei attributen: strikken, klatergoud en kralen. Verf voor een meer feestelijke look ook enkele korrels op de boom met vernis. U kunt een grote verscheidenheid aan kleuren gebruiken: rood, groen, paars, geel, enz.

Stap 4

Wij repareren de kerstboom. Nadat het versieren van de kerstboom klaar is, raad ik aan om de hele kerstboom in te vetten met parelmoerlak. Deze stap is om je kerstboom in het licht te laten spelen, als een echte.

Aanbevolen: