Hoe Een Boom Te Beschermen Tegen Een Kat?

Hoe Een Boom Te Beschermen Tegen Een Kat?
Hoe Een Boom Te Beschermen Tegen Een Kat?

Video: Hoe Een Boom Te Beschermen Tegen Een Kat?

Video: Hoe Een Boom Te Beschermen Tegen Een Kat?
Video: Hoe leer je je kat de krabpaal te gebruiken? 2024, Maart
Anonim

Katten zijn dieren die altijd last hebben van overmatige nieuwsgierigheid. Heel vaak zijn ze in staat om alles om hen heen te ruïneren en tegelijkertijd zichzelf schade toe te brengen. Kerstboomversieringen en nieuwjaarsinterieurs zijn vooral gevaarlijk voor dieren. Als u klatergoud of kleine sieraden inslikt, kan het dier sterven.

Hoe een boom te beschermen tegen een kat?
Hoe een boom te beschermen tegen een kat?

Van alle versieringen is de kerstboom het meest bedreigend voor de kat. In de boom staat meteen wat je kunt eten en waar je jezelf mee kunt snijden. Als u bovendien plotseling vergeet de slinger uit te zetten, kan dit brand veroorzaken als de boom omvalt.

Afgezien van deze factoren is het vallen van de boom zelf niet het leukste. Alle versieringen gaan immers kapot.

Om de boom tegen de kat te beschermen, heb je niet zo veel kracht nodig. Het is het beste om de kat te isoleren in een aparte kamer weg van de boom. Welke kat je ook hebt, ze zal zeker klimmen om naar de sieraden te kijken en alles met haar pootjes aan te raken. Als je geluk hebt, wordt er iets door de tand geproefd. Daarom is de eenvoudigste manier om de toegang tot de boom te beperken.

Het belangrijkste in deze kwestie is om niet te vergeten dat de boom en de kat geen compatibele dingen zijn. Als alle gezinsleden dit goed begrijpen, zijn er veel minder precedenten en is het gevaar minimaal. Soms is het voldoende om alleen de gesloten deur te onthouden.

Als zulke eenvoudige maatregelen niet kunnen worden toegepast, kun je verschillende slimmere trucs uithalen.

Dierenwinkels verkopen speciale stinkers voor katten. Ze jagen de kat weg van de ongewenste plek. Ze worden meestal gebruikt om een kat te spenen van een ongeschikte plek om zijn klauwen te slijpen. Het kan met succes worden vervangen door een ui als je niet wordt afgestoten door de geur van uien in de kamer.

U kunt de boom ook op een locatie plaatsen waar de toegang van de kat beperkt is. Maar dit is helemaal niet gemakkelijk om te doen. Immers, als de boom iets groter is dan gemiddeld, dan lukt het niet meer om hem op de kast te zetten.

Als je geen enkele methode kunt toepassen, moet je alle gevaarlijke versieringen - regen en klatergoud - uitsluiten en speelgoed vervangen door onbreekbare. De kat zal de boom zelf niet opeten. De boom moet zeer stevig worden bevestigd, zodat hij niet gemakkelijk kan vallen. Het helpt bijvoorbeeld vaak om de stam van een kerstboom of de standaard aan de installatieplaats te binden.

Dienovereenkomstig is een andere effectieve methode om de boom oninteressant te maken voor de kat. Verwijder hiervoor alle losse sieraden en kleine voorwerpen. Alle draden en bollen moeten strak om de stam en takken worden gewikkeld. Hoe minder de boom interessant is voor de kat, hoe groter de kans dat iedereen intact blijft. Als de overval niet kan worden vermeden, moeten mogelijke problemen worden geminimaliseerd. Kies plastic speelgoed en gloeiende apparaten voor decoratie.

Aanbevolen: