Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Insectenbeten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Insectenbeten
Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Insectenbeten

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Insectenbeten

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Insectenbeten
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, Maart
Anonim

Met het begin van warme zomerdagen neemt het gevaar om gebeten te worden door een verscheidenheid aan insecten soms toe: muggen, teken, muggen, horzels - iedereen wacht gewoon op het juiste moment om te bijten of te steken. Niet alleen dieren in het bos hebben last van bloedzuigers, maar ook mensen die zich willen ontspannen in de natuur.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen insectenbeten
Hoe u uzelf kunt beschermen tegen insectenbeten

Hoe zich te gedragen in de natuur

Om uzelf en uw dierbaren te beschermen tegen de beten van bloedzuigende insecten, vergeet dan niet de basisgedragsregels in de natuur en in het bos. In dit geval kunnen onvoorspelbare gevolgen worden vermeden.

- als je naar het bos gaat voor paddenstoelen of bessen, draag dan strakke, lichtgekleurde kleding met lange mouwen, stop een broek in laarzen of laarzen;

- een hoofdtooi hebben, lang haar moet gevlochten zijn;

- voordat je naar het bos gaat, mag je geen parfum gebruiken - de meeste bloemengeuren trekken insecten aan;

- loop niet op blote voeten of met open schoenen over het gras;

- als er insecten (wespen, bijen, hommels) rondcirkelen, hoeft u niet scherp met uw armen te zwaaien, u moet voorzichtig, zonder de aandacht te trekken, opzij gaan;

- als u aanleg heeft voor allergische reacties, neem dan antihistaminica mee die door uw arts zijn voorgeschreven;

- zorg ervoor dat u insectenwerende middelen gebruikt - insectenwerende middelen. In apotheken vindt u een breed scala aan crèmes, lotions en sprays. Je kunt ook folkremedies gebruiken. De olie van anijs, eucalyptus en kruidnagel schrikt bloedzuigende insecten goed af. Breng hiervoor een druppel olie aan op de huid.

- als u een picknick plant, zorg er dan voor dat er geen producten op tafel liggen, het is beter om ze te verbergen onder gaaskoepels, die in de winkel kunnen worden gekocht;

Wat als gebeten?

De meeste insecten laten bij een beet speeksel in de wond komen, wat lokale irritatie van de huid kan veroorzaken of de ontwikkeling van een ernstige ziekte kan veroorzaken: door teken overgedragen encefalitis, de ziekte van Lyme, sommige andere ziekten, of een allergische reactie in het lichaam kan veroorzaken.

Het grootste gevaar wordt gevormd door stekende insectenbeten, omdat ze Quincke's oedeem en anafylactische shock kunnen veroorzaken. Wanneer een bij steekt, moet je proberen de angel zo snel mogelijk uit de wond te verwijderen, de wond behandelen met briljant groen en koud aanbrengen. Als u weet dat een persoon allergisch is voor bijengif, moet u onmiddellijk antihistaminica nemen en naar het ziekenhuis haasten.

Wanneer een teek bijt, moet je ook proberen hem uit de wond te verwijderen zonder hem te beschadigen (het is beter om contact op te nemen met de eerste hulp), behandel de wond met briljant groen.

Beten van muggen, horzels en knutten veroorzaken veel overlast met hevige jeuk. In deze gevallen kunt u een speciale zalf gebruiken om jeuk te verlichten, die u bij de apotheek kunt kopen. De huid moet worden voorbehandeld met antiseptische middelen.

Als er geen zalf bij de hand is, kunt u de bijtplaats met geïmproviseerde middelen behandelen. Verlicht goed ernstige jeuk blad van gewone vogelkers, weegbree, munt, paardenbloem. Ze moeten in water worden gespoeld, met je handen worden gekneed totdat er sap verschijnt en op het getroffen gebied worden aangebracht.

Aanbevolen: