Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Zonnebrand

Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Zonnebrand
Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Zonnebrand

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Zonnebrand

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Zonnebrand
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, April
Anonim

Een gebruinde huid is niet alleen mooi, maar heeft ook gevaarlijke gevolgen. De meest onschadelijke daarvan is het langdurig afschilferen van de bovenste lagen van dode cellen, en met een neiging tot melanoom kan ook kanker optreden. Daarom moet u zorgvuldig zonnebaden, waarbij u de basisregels voor bescherming tegen ultraviolette straling kent.

Het is het handigst om in de vroege ochtend of in de middag naar het strand te gaan
Het is het handigst om in de vroege ochtend of in de middag naar het strand te gaan

Direct zonlicht is het meest schadelijk. Ze dringen diep in de huid door, maar het beschermende pigment melanine wordt als reactie langzaam geproduceerd, zodat de persoon onmiddellijk "opbrandt". De huid wordt rood, droogt uit, moet worden behandeld met brandwerende zalven en sprays en pelt dan af met lelijke flappen. Daarom kun je het beste zonnebaden als de ster verder van het zenit en dichter bij de horizon staat.

In de vroege ochtend en in de middag is het risico veel lager en de zonnebrand, hoewel het langzaam verschijnt, blijft gelijkmatig en lang liggen. Het is ook nuttig om de perioden van blootstelling aan de zon geleidelijk te verlengen en de bleke huid geleidelijk bloot te leggen. In de begindagen op het strand of de datsja is het beter om je schouders te bedekken en je benen te ontbloten, en dan langer buiten te blijven en geleidelijk over te schakelen naar meer onthullende kleding.

Het is goed om deze voorzorgsmaatregelen aan te vullen met andere maatregelen. Bedek de bovenkant van het hoofd met een hoed, neus en jukbeenderen met een vizier of brede rand van een hoed, ogen met een donkere bril. Een beschermende crème maakt het veilig om in de zon te blijven. Kies het volgens uw huidtype en andere omstandigheden. Van nature zullen donkere mensen genoeg hebben van een laag beschermingsniveau, en mensen met een witte huid kunnen beter op veilig spelen. Het is belangrijk om te beslissen over het type filters voor de fysieke crème die werkt volgens het principe van het scherm, dat ultraviolet licht reflecteert, maar witte sporen achterlaat en de huid droogt. Crème met een chemisch filter wordt gemakkelijk opgenomen, maar moet van tevoren worden aangebracht en om de paar uur worden vernieuwd.

Het is de moeite waard eraan te denken dat de lichaamseigen bescherming tegen zonnestraling aanzienlijk wordt ondermijnd door het gebruik van alcohol, pittige en pittige gerechten, grondig wassen met zeep voor en na het zonnebaden. Het is vooral gevaarlijk om in de zon te zonnebaden met een neiging tot eczeem, op het moment van voedselvergiftiging, met koorts, actieve tuberculose of nierproblemen.

Aanbevolen: