Hoe Een Kat Te Beschermen Tegen Een Kerstboom?

Hoe Een Kat Te Beschermen Tegen Een Kerstboom?
Hoe Een Kat Te Beschermen Tegen Een Kerstboom?

Video: Hoe Een Kat Te Beschermen Tegen Een Kerstboom?

Video: Hoe Een Kat Te Beschermen Tegen Een Kerstboom?
Video: Kat die kerstboom inspecteerd 2024, April
Anonim

Als je een katteneigenaar bent, maar graag het nieuwe jaar viert met een kerstboom en cadeaus eronder, en je appartement decoreert met klatergoud en speelgoed, moet je nadenken over hoe je alle nieuwjaarsversieringen tegen de kat kunt beschermen.

Hoe een kat te beschermen tegen een kerstboom?
Hoe een kat te beschermen tegen een kerstboom?

Natuurlijk moet je het nieuwjaarsdecor thuis niet helemaal verlaten als je een kat hebt, maar je moet nadenken over hoe je problemen voor de kat kunt voorkomen! Denk hierbij aan de volgende activiteiten:

- Probeer de boom in een aparte kamer te zetten, laat de kat daar helemaal niet in. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan de tegenovergestelde situatie - zoek aparte kamers voor de kat.

- Om te voorkomen dat de boom valt als de kat erop klimt, gebruikt u een zware brede basis (kruis) om de boom te installeren, of verzwaart u de bestaande (met flessen water of zand, vastschroeven op een dikke en brede houten plank of op een andere manier).

- Zoek naar een mogelijkheid om de boom extra vast te zetten door hem met draad aan de muur of meubels ernaast te schroeven.

Alle versieringen die laag aan de boom hangen, zijn potentieel gevaarlijk, omdat katten ze als nieuw speelgoed kunnen beschouwen en terwijl ze er plezier mee hebben, proberen de boom te laten vallen!

- Blokkeer indien mogelijk de toegang van de kat naar de nieuwjaarsboom van alle kanten.

- Om te voorkomen dat de kat waardevol glazen speelgoed van de boom gooit, plaatst u het zo hoog mogelijk en gebruikt u draad om het aan de takken te bevestigen.

- Elektrische slingers kunnen de aandacht van katten trekken door te knipperen, dus laat ze niet te lang aan staan.

Als je kat in ieder geval af en toe op de draden kauwt en probeert binnen te dringen in de elektrische slinger, is de kans op brand groot genoeg!

- Geschenken die onder de boom liggen, moeten ook worden beschermd tegen de kat, omdat ritselende zakken en papier, evenals linten, interessant voor hem zullen zijn om te spelen.

- Er wordt aangenomen dat plastic kerstbomen minder aandacht van huisdieren trekken, dus als uw kat te hard zijn best doet om in een kerstboom te klimmen, koop dan een kunstmatige dennenboom.

- Als de kat constant in de boom probeert te klimmen, probeer dan speciale insectenwerende middelen te gebruiken (ze moeten regelmatig op de spar worden gespoten).

als je geen speciale producten wilt kopen, gebruik dan sinaasappel-, mandarijn- of citroensap en leg de schil onder de boom.

Aanbevolen: