Hoe Gasten Te Begeleiden

Inhoudsopgave:

Hoe Gasten Te Begeleiden
Hoe Gasten Te Begeleiden
Anonim

Je bent veruit de meest genereuze en gastvrije gastheer. U bent dol op vrienden en familie, maar soms overschrijden uw gasten alle grenzen en maken schaamteloos misbruik van uw gastvrijheid. Ze wonen al langer in uw huis dan de aangegeven tijd, ze maken de koelkast leeg, maken een puinhoop in de badkamer, steken constant hun neus in uw zaken en zullen uw gastvrije huis naar het schijnt helemaal niet snel verlaten. Wat te doen? Hoe laat je de vertraagde familieleden weten dat het tijd en eer is om het te weten? Hoe gasten wegsturen zonder ze te beledigen?

Hoe gasten te begeleiden
Hoe gasten te begeleiden

instructies:

Stap 1

Stop met de perfecte gastheer te zijn. Waarom zou iemand van plan zijn om te vertrekken als u het volledige scala aan diensten van een vijfsterrenhotel biedt? Zelfs de meest opgeleide en tactvolle gasten zullen graag profiteren van het beleefde aanbod om nog een week in zo'n comfort te blijven. Stop om comfort en gemak te bieden, om hen plezier en de nodige voordelen te geven. Sluit de watertoevoer in huis af, stop met het aanvullen van voedsel in de koelkast, sluit de elektriciteit af, gooi de stofzuiger op het balkon. Je moet deze tactiek heel voorzichtig en heimelijk gebruiken, zodat je gasten de reden van hun vertrek niet eens raden.

Stap 2

Vraag gasten om in huis te helpen. Dergelijke suggesties doen wonderen. Mensen zijn vaak lui en ontspannen wanneer ze iemand bezoeken, en het laatste wat ze willen is helpen in het huishouden. Koken, wassen, schoonmaken, vloeren en afwas doen, de hond uitlaten en boodschappen doen kan alleen maar een onweerstaanbaar verlangen opwekken om snel je koffer in te pakken en naar huis te gaan. Gebruik deze methode niet op een bevelende toon, maar in vriendelijke hints en beleefde verzoeken. Al snel zijn ze het werk van een ander zat en nemen ze snel afscheid.

Stap 3

Een simpele en effectieve manier om gasten weg te jagen is door een verhaal te vertellen dat je wacht op familie of kennissen, iemand met wie ze niet al te graag praten. Zorg ervoor dat je niet iemand "verwacht" die ze graag zouden zien.

Stap 4

Geef late gasten een koud welkom, negeer ze en zorg ervoor dat ze zich "niet op hun plaats" voelen. Deze uiterst effectieve aanpak zal uw gasten irriteren en een onwelkom gevoel geven. Ze worden immers gezien als een lege ruimte, hun behoeften worden niet gerespecteerd en ze zijn onoplettend. Hoe je dat doet? Zet luide muziek aan als je gast slaapt, kijk saaie films, kook onsmakelijk eten, praat aan de telefoon als een gast probeert te lezen, sta heel vroeg op en begin lawaai te maken, stofzuigen, spelen met de hond. Leef volgens het principe: laat een ander niet leven! Ongewenste gasten zullen direct het gevoel hebben dat ze alle privileges van uw gastvrijheid zijn kwijtgeraakt en zullen snel de juiste weg naar de voordeur vinden.

Aanbevolen: