Hoe Gasten In Verzen Voor Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Gasten In Verzen Voor Te Stellen
Hoe Gasten In Verzen Voor Te Stellen

Video: Hoe Gasten In Verzen Voor Te Stellen

Video: Hoe Gasten In Verzen Voor Te Stellen
Video: Horeca Training | Hoe voer je een controlegesprek? 2024, April
Anonim

Het zal een aangename verrassing zijn voor de gasten als je aan de feesttafel gedichten leest over elk van hen. Het is niet nodig om hier een speciaal talent voor te hebben - het is voldoende om een beetje verbeeldingskracht en creativiteit te tonen.

Hoe gasten in verzen voor te stellen
Hoe gasten in verzen voor te stellen

instructies:

Stap 1

Over elk van de gasten kun je het beste zelf gedichten schrijven. Maar houd in gedachten dat een gedicht dat ongeletterd is geschreven en duidelijk in het oor snijdt, hen waarschijnlijk niet zal bevallen. De afwezigheid van zelfs maar één rijm kan de indruk van de hele tekst bederven. Als je hier niet zonder kunt, schrijf dan de zogenaamde "witte" verzen, waarin een ritme is en rijmpjes volledig ontbreken. Schrijf niet de gebruikelijke verzen over sommige gasten en "wit" over anderen, zodat de stijl van uw presentatie uniform is.

Stap 2

Vermeld in het gedicht zeker de naam van de gast en zijn beroep. Vertel hen daarin wat je denkt dat hij positieve eigenschappen heeft.

Stap 3

Als je niet zelf gedichten wilt schrijven, neem dan kant-en-klare gedichten die geschikt zijn voor het onderwerp. Het is wenselijk dat ze ook het beroep van de gast vermelden. Pas het gedicht enigszins aan zodat het de naam bevat van de persoon ter ere van wie het wordt gezongen. Kies niet te bekende werken voor zo'n remake.

Stap 4

Begroet gasten niet met verzen vanaf de deuropening. Wacht in ieder geval tot iedereen aan de feesttafel zit.

Stap 5

Kies van tevoren een familielid uit die het gedicht voorleest. Gebruik als criterium bij het kiezen niet alleen de welsprekendheid, maar ook, belangrijker nog, de wens van de persoon om lezer te zijn. Neem de tijd om een paar repetities te doen. De spreker moet de gedichten noodzakelijkerwijs uit het hoofd leren en ze zonder aarzelen lezen. De aanwezigheid van een "stuk papier" in zijn handen is onaanvaardbaar. Als de artiest een kind is, vraag hem dan in geen geval om te gaan staan tijdens het lezen op een stoel of kruk - kinderen ervaren dit als een straf.

Stap 6

Vertel de gasten in geen geval van tevoren dat er verzen over hen worden voorgelezen. Verberg het voor hen tot het moment van hun executie. Als alles vlekkeloos verloopt, zullen de gasten zeker genieten van de aangename verrassing die voor hen is klaargemaakt.

Aanbevolen: