Hoe Schrijf Je Dankwoorden Aan Een Leraar In Verzen

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Dankwoorden Aan Een Leraar In Verzen
Hoe Schrijf Je Dankwoorden Aan Een Leraar In Verzen

Video: Hoe Schrijf Je Dankwoorden Aan Een Leraar In Verzen

Video: Hoe Schrijf Je Dankwoorden Aan Een Leraar In Verzen
Video: Bedankt! - dag van de leraar 2024, Mei
Anonim

De laatste bel nadert en dat betekent dat het tijd is om de juffen te feliciteren. Om geen gezichtsverlies voor leraren te verliezen en de release onvergetelijk te maken, moet je goede poëzie voor leraren voorbereiden.

Hoe schrijf je dankwoorden aan een leraar in verzen
Hoe schrijf je dankwoorden aan een leraar in verzen

Waar over te praten

De laatste bel is een feestdag tegelijk vrolijk en verdrietig. Schoolkinderen zijn immers al volwassen en moeten afscheid nemen van hun leraren. Natuurlijk moet de nadruk bij felicitaties juist op dankbaarheid worden gelegd. Je bent opgeleid, hebt veel geleerd en hebt een geweldige bijdrage geleverd aan je toekomst. Het is absoluut noodzakelijk om te vermelden dat, hoewel kinderen van school afkomen, ze hun favoriete leraren nooit zullen vergeten.

Gedichten van internet

Tegenwoordig is het geen enkel probleem om felicitatieverzen te vinden voor welke gelegenheid dan ook. Op internet of in speciale felicitaties vind je eenvoudig de lijnen die bij je passen. Maar onthoud dat wat zich in het publieke domein bevindt door velen kan worden gebruikt, waardoor het zijn waarde verliest. Mee eens, het zal lelijk zijn als verschillende klassen hun leraren feliciteren met dezelfde verzen.

Geloof me, zelfs als je internet als inspiratiebron gebruikt, kun je het subtiel en productief doen. Besteed wat tijd aan het zoeken naar poëzie en pak niet de eerste. Daarnaast kun je improviseren door regels uit verschillende begroetingen te combineren in één kwatrijn. In dit geval, zelfs als je de felicitaties van je kameraden uit een andere klas herhaalt, is het misschien niet zo opvallend.

Eigen meesterwerken

Als je geluk hebt en je kunt zelf poëzie voor de leraar schrijven, doe het dan zonder aarzeling. Hier kunnen zowel je verbeeldingskracht als de kennis van de leraar zich manifesteren. Je kunt immers altijd zien of een gedicht met opzet voor iemand is geschreven. Voel je vrij om je geliefde leraar te prijzen voor zijn vriendelijkheid, ouderlijke zorg en het vermogen om op tijd strikt te zijn. En zelfs als het rijm op sommige plaatsen niet helemaal perfect is, wanhoop niet. Onthoud dat het altijd prettiger is om een geschenk te ontvangen dat met je eigen handen is gemaakt, maar uit het hart. Geloof me, de gedichten van je eigen compositie zullen de harten van leraren veel sterker raken dan welke ook, zelfs de meest ideale.

Wat is het niet waard om over te schrijven?

Soms klinkt wat voor jou origineel of volkomen logisch lijkt, voor anderen behoorlijk aanstootgevend. Als je bijvoorbeeld meer van literatuur houdt dan van de Russische taal, zou je niet blij moeten zijn dat de Russische lessen in het laatste leerjaar eindelijk zijn geëindigd en zijn vervangen door de langverwachte literatuur. De leraar denkt misschien dat je blij bent dat je van zijn saaie onderwerp af bent, en in plaats van vreugde zal hij teleurstelling ervaren van je poëzie. Doe voorzichtig.

Aanbevolen: