Hoe Is Het Florence Ice Cream Festival?

Hoe Is Het Florence Ice Cream Festival?
Hoe Is Het Florence Ice Cream Festival?

Video: Hoe Is Het Florence Ice Cream Festival?

Video: Hoe Is Het Florence Ice Cream Festival?
Video: Gelato Festival Florence 2019 2024, April
Anonim

Het hele jaar door komen er grote toeristenstromen naar Italië. Dit land heeft echt iets te zien. Reizigers worden aangetrokken door de vele attracties en activiteiten. Maar het belangrijkste evenement in mei is het jaarlijkse Florence Ice Cream Festival.

Hoe is het Florence Ice Cream Festival?
Hoe is het Florence Ice Cream Festival?

In 2010 werd voor het eerst het IJsfestival gehouden. Het belangrijkste doel van zo'n vakantie was de gelegenheid om reclame te maken voor het in Florence geproduceerde ijs en het over de hele wereld te verheerlijken. Feit is dat deze Italiaanse stad een rijke geschiedenis heeft van de oprichting van de ijsindustrie, waarvan de oprichter Bernardo Buontalenti was. In 1959, in de 20e eeuw, vond en patenteerde hij een delicatesse genaamd "Florentine Cream". Sindsdien hebben de nazaten het recept behouden en door de jaren heen is de smaak van dit ijs niet veranderd.

Zowel de inwoners van het land als de toeristen vonden het ijsfestival zo leuk dat besloten werd er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Het wordt gehouden in het derde decennium van mei, en ondanks het feit dat het festival nog niet zo lang geleden is gehouden, weten alle zoetekauwen van de wereld er al van. Het evenement duurt vijf dagen, waarbij van 12.00 uur tot middernacht feestelijke festiviteiten worden gehouden in de straten van de stad. Gedurende deze tijd heeft iedereen tijd om het festival te bezoeken.

Op de eerste dag van het festival vindt de belangrijkste feestelijke processie plaats op Piazza Santa Maria Novella. Alle aanwezigen worden verteld over de tentoonstellingen die onder hun aandacht worden gebracht. Naast de grote hoeveelheid ijs naar smaak, zorgen de festivalorganisatoren ook voor entertainment voor de festivalgasten. Een uitgebreid feestelijk programma laat niemand zich vervelen.

Maar het belangrijkste op zo'n festival is natuurlijk ijs. Verschillende merken zullen hun producten tentoonstellen in tal van kraampjes op de pleinen van Florence. Alle aanwezigen kunnen niet alleen allerlei lekkernijen proeven, maar ook zelf ijs proberen te maken. Trouwens, de gasten van de vakantie zullen de "Florentijnse room" kunnen proeven, waarvan de smaak hetzelfde is gebleven als in het midden van de 20e eeuw. Als je nog steeds twijfelt of je Florence in het derde decennium van mei wilt bezoeken, maar tegelijkertijd heel veel van ijs houdt, leg dan alle twijfels opzij. Een dergelijke gebeurtenis kan niet worden genegeerd.

Aanbevolen: