Hoe Was De 865e Verjaardag Van Moskou?

Hoe Was De 865e Verjaardag Van Moskou?
Hoe Was De 865e Verjaardag Van Moskou?

Video: Hoe Was De 865e Verjaardag Van Moskou?

Video: Hoe Was De 865e Verjaardag Van Moskou?
Video: Rusland: Het goede en het slechte. Motorrijden van Sint Petersburg naar Moskou en verder. 2024, April
Anonim

Op 1 en 2 september 2012 werd in Moskou de 865ste verjaardag van de hoofdstad gevierd. Meer dan 600 verschillende evenementen werden gehouden in de stad, meer dan 1,5 miljoen mensen namen deel aan de viering.

Hoe was de 865e verjaardag van Moskou?
Hoe was de 865e verjaardag van Moskou?

Op Poklonnaya Gora vond op 1 en 2 september het "Festival of Festivals" plaats. Het was een mix van de meest interessante muzikale evenementen van het land. Het evenement werd bijgewoond door muziekfestivals als: "Stereoleto" en "Avant", "More Amore" en "Afisha Picnic", "Usadba Jazz" en anderen.

Een boulevard-lange tafel werd georganiseerd op de boulevards Gogolevsky, Nikitsky, Strastnoy, Chistoprudny, Pokrovsky en Yauzsky. De totale lengte van de tafels was ongeveer een kilometer. Er zijn rubrieken voor kunstenaars, ontwerpers, boekenliefhebbers, wetenschappers, muzikanten en zelfs liefhebbers van lekker en gezond eten.

Voor de zevende keer werd in de hoofdstad kunstfestival "Boulevard of Arts" gehouden. De boulevards van Petrovsky, Neglinny, Tsvetnoy en Rozhdestvensky zijn locaties geworden voor verschillende soorten kunst: film, literatuur, muziek en dans, mode en design, installaties, kunst en kunstnijverheid, enz.

Op het Pushkin-plein werd voor alle liefhebbers van musicals een medley gepresenteerd met liedjes uit beroemde werken van dit genre: Cats, "Beauty and the Beast", Mamma Mia, "Zorro", "Little Mermaid", "Sound of Music" en anderen.

Het 'lokale carnaval van Moskou' liep langs de laan van academicus Sacharov, geïnspireerd door de culturen van Azië, Latijns-Amerika en Europa. Beroemde dansgroepen van de hoofdstad en straattheaters uit verschillende Russische steden namen deel aan de viering. Het festivalprogramma werd bijgewoond door ambassadeurs en gevolmachtigden van landen die tradities van streetdance-optredens hebben ontwikkeld: Argentinië, Brazilië, Cuba, Mexico, China.

Op de dag van de stad was Gorky Park verdeeld in verschillende thematisch gestileerde zones, waarvan de eerste (de periode van de jaren '30 van de twintigste eeuw) gasten ontmoette bij de ingang via de hoofdingang, het tijdperk van de jaren 2000 - de laatste in chronologie, bevond zich achter de Golitsyn-vijver.

Artiesten van het Moskouse Circus van Yuri Nikulin aan de Tsvetnoy-boulevard op 1 september verhuisden hun nummers naar het plein naast het circus. Clowns, acrobaten, goochelaars, trainers - hier vond een prachtig circusfestival plaats.

De organisatoren van de vakantie in Luzhniki hielden een amusementsprogramma met onder meer familiesporten, demonstratie-uitvoeringen van dansparen, masterclasses door beroemde atleten en een negen uur durend concert.

De feestelijke evenementen ter ere van het 865-jarig jubileum van Moskou eindigden na zonsondergang met een prachtig vuurwerk, dat voor het eerst werd georganiseerd in de gebieden die onlangs bij de hoofdstad waren geannexeerd.

Aanbevolen: