Festival Of Lights In Cuba: Geschiedenis En Functies

Festival Of Lights In Cuba: Geschiedenis En Functies
Festival Of Lights In Cuba: Geschiedenis En Functies

Video: Festival Of Lights In Cuba: Geschiedenis En Functies

Video: Festival Of Lights In Cuba: Geschiedenis En Functies
Video: The Story of Cuba || || BBC Documentary 2015 | | National Geographic documentariy || HD documentary 2024, April
Anonim

Het Vuurfestival is een feestdag die oorspronkelijk bedoeld was als een kleine theatervoorstelling, maar uiteindelijk uitgroeide tot een grootschalig wekelijks entertainmentevenement met optredens van muzikanten, artiesten, goochelaars en dansers. De nadruk werd niet alleen gelegd op het presenteren van de identiteit en tradities van de bewoners van het Caribisch gebied aan de gasten van het eiland, maar ook op het inherente elan. Ze begon het oorspronkelijke idee te verweven met elementen van een vuurshow, gevaarlijke en opwindende optredens van dansers en vuurgieters.

Festival of Lights in Cuba: geschiedenis en functies
Festival of Lights in Cuba: geschiedenis en functies

Fiesta del Fuego, "Festival of Lights" of "Festival of Fire" wordt beschouwd als een van de mooiste en meest grootschalige evenementen, misschien alleen vergelijkbaar met het carnaval in Brazilië. De wekelijkse viering wordt het belangrijkste evenement van de Antillen en transformeert de stad Santriago de Cuba van 3 tot 9 juli in een enorm podium voor muziek-, dans- en carnavalsoptochten, concerten, feesten, masterclasses, tentoonstellingen, optredens van lezers en, van natuurlijk vuurshow. Dienbladen met lekkernijen van lokale en bezoekende chef-koks barsten van de overvloed aan lekkernijen en elke dag van de vakantie eindigt met een luidruchtig en prachtig vuurwerk.

Gasten van het eiland kunnen gratis deelnemen aan elke processie, straatoptreden of flashmob. Dit geldt ook voor lekkernijen en drankjes.

Het festival wordt sinds 1981 op het eiland gehouden; Het staat onder toezicht van het Cultureel Centrum "Karaibsky House" en het plaatselijke Ministerie van Cultuur. Hun verantwoordelijkheden omvatten niet alleen de voorbereiding en uitvoering van het "Festival of Fire", maar ook de naleving van de culturele, historische, artistieke en religieuze aspecten die inherent zijn aan de inwoners van Cuba en het hele Caribisch gebied.

De locatie werd niet toevallig gekozen: Santiago de Cuba was niet alleen een stad met een aangenaam mild klimaat, maar was ook tijdens de jaren van de revolutie het belangrijkste bolwerk van Fidel Castro en zijn volk.

In de week van Fiesta del Fuego komen artiesten, acteurs, goochelaars, dichters, muzikanten van over de hele wereld naar het eiland om uit de eerste hand de rituele handelingen te zien die het begin en einde van de vakantie markeren, en om deel te nemen aan de grootste vurige processie.

Het Festival of Lights trekt aan met optredens van fakirs, vuurbezweerders, jongleurs met vuurvoorwerpen en dansers begeleid door vurige Latijns-Amerikaanse liederen en het drinken van de populaire Cubaanse drank - rum. Dankzij talrijke scènes in verschillende delen van de stad valt Santiago de Cuba zelfs 's nachts niet in slaap en wordt het op elk moment van de dag een aantrekkelijke plek om te wandelen.

Op de eerste dag van het "Festival of Fire" is het centrale evenement de officiële opening, die begint met het begroetingsritueel van Nzambi, de oppergod van de Palo Monte, een magische religie die wijdverbreid is in Cuba met Afrikaanse wortels. En pas daarna trekken plechtige processies van dansers, muzikanten en fakirs de straat op.

Het einde van het festival vindt ook plaats met de viering van de rituele handeling: een opgezette "duivel" wordt verbrand en de as wordt over de zee gefladderd. Buurtbewoners vinden dit een goed teken voor alle deelnemers aan het Lichtfestival.

Gelijktijdig met de Fiesta del Fuego in Guantanamo, wordt het Festival van de Caribische Cultuur gehouden, opgericht om de broederlijke volkeren en naties van de Antillen te verenigen. De nadruk ligt daar op de identiteit, het culturele en historische erfgoed van de inwoners van het Caribisch gebied.

Aanbevolen: