Wat Zijn De Functies Van De Bruiloftsgeneraal?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Functies Van De Bruiloftsgeneraal?
Wat Zijn De Functies Van De Bruiloftsgeneraal?

Video: Wat Zijn De Functies Van De Bruiloftsgeneraal?

Video: Wat Zijn De Functies Van De Bruiloftsgeneraal?
Video: Bruiloft Harry u0026 Faisca 2024, April
Anonim

Fans van het werk van Tsjechov zullen zich gemakkelijk het verhaal "Bruiloft" herinneren met de held, om wie de hele plot draait: ze nodigen uit en wachten op een bepaalde "generaal". Het is de moeite waard om te zeggen dat voor de 19e eeuw de aanwezigheid van een eminente persoon, een generaal, op een bruiloft de norm was. Zo iemand werd traditioneel de bruiloftsgeneraal genoemd.

Wat zijn de functies van de bruiloftsgeneraal?
Wat zijn de functies van de bruiloftsgeneraal?

De oorsprong van de traditie

In de tijd van Tsjechov vervulde hij geen enkele functie: hij woonde gewoon de bruiloft bij. In de regel was het echt een man met de rang van generaal, echter al met pensioen en dus van middelbare leeftijd. Hij was niet altijd persoonlijk bekend, maar gerespecteerd. De ouders van de bruidegom of de bruid nodigden de bruiloftsgeneraal uit om te laten zien dat er nobele mensen in hun familie zijn, dat wil zeggen om hun autoriteit te verhogen in de ogen van de aanwezige gasten.

Het is interessant dat zo'n huwelijksritueel alleen in de Russische traditie voorkomt. Natuurlijk zijn niet alle huwelijksceremonies bewaard gebleven van de oudheid tot onze dagen, en tegenwoordig nodigen maar heel weinig mensen zo'n "generaal" uit voor een huwelijksfeest. Dit komt vaker voor bij bruiloften van de rijken en beroemdheden. En in het verleden bezochten bruiloftsgeneraals de huizen van gewone mensen niet.

Momenteel is de bruiloftsgeneraal een zelfstandig naamwoord. Elke persoon kan deze rol spelen, het belangrijkste is dat hij rijk en beroemd is, in het verleden of in de huidige tijd. Eigenlijk is dit zijn belangrijkste functie - een geëerde gast zijn. Toevallig hoeft de bruiloftsgeneraal niet van begin tot eind bij de viering aanwezig te zijn. Het kan flikkeren en verdampen, maar het kan worden vertraagd. Momenteel biedt de bruiloftsgeneraal geen gratis diensten aan.

Man voor de afbeelding

Een bruiloftsgeneraal op een moderne bruiloft kan worden vergeleken met een luxe limousine, een duur restaurant en andere kenmerken van een rijke bruiloft. Deze persoon wordt opgeroepen om een imago te creëren en het gezag van het uitnodigende gezin te behouden. Afhankelijk van de overeenkomst kan hij een felicitatietoespraak houden ter ere van de jongeren.

Meestal ziet de bruiloftsgeneraal voor het eerst gasten trouwen en hun familieleden. Maar niet noodzakelijk. Dit kan het hoofd zijn van een bedrijf waarin de verloofde werkt, een burger van een andere staat, een eminente academicus of wetenschapper, een astronaut, in feite een generaal, in het algemeen, een persoon die in alle opzichten uitmuntend is. We kunnen zeggen dat de bruiloft algemeen meer een concept is dan een specifieke persoon.

Je kunt vaak de misvatting onder ogen zien dat de bruiloftsgeneraal administratieve functies vervult voor het organiseren van de viering. Dit is niet waar. Een bruiloftsgeneraal is een persoon die is uitgenodigd voor een feest "voor een foto", geen toastmeester.

De uitdrukking "bruiloftsgeneraal" wordt tegenwoordig ook in figuurlijke zin gebruikt als het gaat om een lege, waardeloze persoon die niets doet en niet begrijpt, vaker - in relatie tot ambtenaren.

Aanbevolen: