Zo Maak Je Alles Op Tijd Voor Het Nieuwe Jaar

Inhoudsopgave:

Zo Maak Je Alles Op Tijd Voor Het Nieuwe Jaar
Zo Maak Je Alles Op Tijd Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Zo Maak Je Alles Op Tijd Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Zo Maak Je Alles Op Tijd Voor Het Nieuwe Jaar
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaar is een bijzondere feestdag. Niets op deze avond mag de stemming verduisteren, want er is een teken dat in de eerste minuten van het komende jaar wordt besloten hoe het zal zijn. Rijen in winkels, drukte van het huis, zoeken naar cadeaus - is het mogelijk om voor alles tijd te hebben en niets te vergeten? Dat kan als je alles op volgorde doet.

Kinderen kunnen de versiering van de kerstboom overnemen
Kinderen kunnen de versiering van de kerstboom overnemen

Begin vroeg

Als het je lijkt dat alles een salto maakt, moet je kalmeren. Je hebt zeker tijd voor alles, en als er iets onvoltooid blijft, zal de wereld hiervan niet op zijn kop staan. Stel je voor hoe grootmoeders zich voorbereidden op het nieuwe jaar, die het zich niet konden veroorloven om de aankoop van boodschappen uit te stellen tot de laatste dag. Volg hun voorbeeld en begin vroeg met winkelen, want in de laatste dagen voor de vakantie duurt dit veel langer.

U kunt van tevoren drankjes, ingeblikt voedsel, cakecakes, ontbijtgranen, wat fruit en groenten kopen. Het is mogelijk om, ook als u geen auto heeft, alle aankopen van de hypermarkt in één keer mee te nemen. Koop tijdens uw dagelijkse aankopen gewoon iets voor het nieuwe jaar - vandaag is het een pot erwten of maïs, morgen - cake en gecondenseerde melk voor de cake, overmorgen - rijst en krabsticks.

Het is trouwens erg handig om vooraf in te schatten wat er precies op je feesttafel komt te staan. Maak een menukaart, bedenk welke gerechten je zelf gaat koken en welke je in een hypermarkt koopt of bestel bij een gespecialiseerd bedrijf. Koop cadeaus van tevoren, want op de laatste dag zijn de auto's die je geliefde neef zo graag wil misschien niet in de aanbieding. In de hypermarkt kun je zowel pyrotechniek als decoraties kopen, en de verkoop van nieuwjaarsartikelen begint meestal in november.

Wanneer schoonmaken?

Een appartement, dat constant op orde wordt gehouden, duurt niet lang om voor te bereiden op de vakantie. Voer een algemene schoonmaakbeurt uit in het laatste weekend voor het nieuwe jaar, zodat vlak voor de vakantie alleen nog maar snel de vloeren gewassen en het stof wordt afgeveegd. Gordijnen en spreien kunnen twee weken voor het feest gewassen worden. Stel niet uit tot de laatste dag en gooi oude dingen weg - ze kunnen op elk moment van het jaar in de prullenbak worden gedaan.

Neem het niet allemaal op jezelf

Elk werk is goed als iedereen het samen doet. Bedenk wat u moet doen en wat u uw man en kinderen kunt toevertrouwen. Maak een lijst met dingen die u moet doen en kies wie verantwoordelijk is. Terwijl u bijvoorbeeld in de keuken aan het rommelen bent, kan uw gezin bezig zijn met schoonmaken, een kamer inrichten of carnavalskostuums maken. Kinderen kunnen ook worden toevertrouwd met het versieren van feestelijke gerechten, ze zullen het met plezier doen. Het is beter om de kerstboom een paar dagen voor de vakantie te plaatsen - de kinderen zullen tijd hebben om hem te bewonderen, en je zult er zeker van zijn dat al het glazen speelgoed van vorig jaar intact is en de slinger is gecontroleerd en werkt. Trouwens, het kopen van een LED-slinger zal ook de voorbereidingstijd verkorten, zo niet dit jaar, dan het volgende - het zal niet doorbranden en daarom zal het geen tijd kosten om het op te zetten. Een kunstboom is veel praktischer dan een echte. Het kan in vijf minuten worden gemonteerd en bovendien is het niet nodig om de naalden meerdere keren te vegen.

Bereid je kleding voor

Als je van tevoren bent begonnen met de voorbereidingen voor de vakantie, op de ochtend van 31 december, zul je verrast zijn om te zien dat bijna alles is gedaan en dat er nog maar kleinigheden over zijn. Ordenen, koken afmaken, tafel dekken, aankleden, make-up opdoen en je haar kammen. Natuurlijk is er veel te doen, maar het is goed mogelijk om overal op tijd te zijn. Je hebt de feestgerechten al klaargemaakt en je man en kinderen kunnen de tafel dekken. Het blijft om jezelf op orde te brengen - en de vakantie zal beginnen.

Aanbevolen: